KATMANLI KENT DOKULARINA HAFİF EKLENTİLER | V:1 – GÖLYAZI ÇALIŞTAYI

KATMANLI KENT DOKULARINA HAFİF EKLENTİLER | V:1 – GÖLYAZI

17-22.10.2022

Çalıştay broşürünü indirmek için tıklayınız.

AMAÇ: Periyodik bir devamlılığı olması amaçlanan bu çalıştay serisinde farklı tarihsel dönemlere ait kentsel dokuların bir arada yaşadığı yapılı çevrelerde, söz konusu katmanlar arasındaki etkileşimi güçlendirecek, güncel ihtiyaçları karşılayacak geçici veya kalıcı hafif strüktürel eklentilerin tasarlanması hedeflenmektedir. Çalıştay serisinin Gölyazı etabında devam etmekte olan mevcut arkeolojik kazı alanlarında (tiyatro ve Demeter Tapınağı) tüm kullanıcıların (ziyaretçiler ve kazı ekibi) farklı ihtiyaçlarına yönelik ısıl ve ışıl konfor sağlayacak, hareket ve çalışma alanlarını tanımlayacak, kalıntılara zarar vermeyen hafif strüktürel eklentiler tasarlanması amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra kent dokusu içinde de bu iki alanla ilişki kuracak, ziyaretçileri yönlendirebilecek, kentsel doku içinde kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak, bütüncül bir tasarım diline sahip noktasal/bölgesel eklentilerden oluşan hafif strüktürel bir sistem tasarımı yapılması beklenmektedir.

TEMATİK KAVRAMLAR: Tasarlanacak strüktürün sahip olması istenen bazı nitelikler şu şekildedir:

ÇALIŞTAY PAYDAŞLARI:

DÜZENLEME EKİBİ:

DAVETLİ KONUŞMACILAR:

KATILIMCILAR: Atölyenin toplam 30 katılımcı ile yürütülmesi amaçlanmaktadır.

Kontenjan: 18 öğrenci Mimarlık Bölümü, 12 öğrenci Arkeoloji Bölümü

Verilen tarih aralığında portfolyo gönderimi ile online yapılacak başvurular arasından katılımcılar belirlenecektir. Katılım her iki bölümün 3. ve 4. Sınıf lisans öğrencileri ve lisansüstü öğrencilerine açıktır. 3 Mimarlık+ 2 Arkeoloji öğrencisinden oluşacak 5’er kişilik 6 çalışma ekibi oluşturulacaktır.

ÖNEMLİ TARİHLER:

ATÖLYE MEKANI:

Gölyazı Kültür Evi (Aziz Panteleimon Kilisesi)

Haber Tarihi : [07-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.290]