Journal of Mosaic Research Dergisi için İtalya'da Tanıtım Etkinliği
 Journal of Mosaic Research Dergisi için İtalya'da Tanıtım Etkinliği

İskender Mozaiği ve ünlü antik çağ şehri Pompeii’nin buluntuları gibi pek çok ünlü eseri bünyesinde barındıran İtalya’daki Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde 29.06.2022 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi, Mozaik Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından her yıl Kasım ayında düzenli olarak yayınlanan Journal of Mosaic Research isimli derginin tanıtımı yapıldı.

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi "Le Antichità di Ercolano" gibi III. Charles of Bourbon dönemine kadar geri giden pek çok antik ve güncel kaynağı barındırmaktadır. Etkinliğe katılan ve açılış konuşmasını yapan Napoli Ulusal Müzesi müdürü Paolo Giulierini, Journal of Mosaic Research isimli dergimizin değişim anlaşmasıyla kütüphanelerine kazandırılmasından mutluluk duyduklarını, derginin Doğu ve Batı arasında bir köprü oluşturduğunu ve derginin klasik antikitenin keşfi ve dünyaya tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etmişlerdir.

Napoli Ulusal Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Journal of Mosaic Research isimli dergimiz müze uzmanı Laura Caso  tarafından tanıtılarak dünya çapındaki önemi vurgulanmıştır. Etkinliğe Bizans Araştırmaları Uzmanı Federico Marazzi ve uzman kütüphaneci Vittoria Minniti de olmak üzere antik dönem mozaik sanatına ilgi duyan çok sayıda bilim insanı katılmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [1.622]