1. Almanca Öğretmenleri Kongresi
 1. Almanca Öğretmenleri Kongresi

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile 1. Almanca Öğretmenleri Kongresi kapsamında üniversite yetkilileri ve Almanca öğretmenleri bir araya geldiler. Zengin bir program içeriğine sahip olan kongreye meslekte aktif çalışan Almanca öğretmenlerinin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Güler, Almanca Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Anastasia Şenyıldız, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Doğan, Almanya Fahri Konsolosu Sibel Cura ve Goethe Enstitüsü yetkilileri katıldılar.

Program çerçevesinde sunulan oturumlarda öğretmenlerimize derslerinde kullanabilecekleri öneriler ve yeni materyallerin tanıtımı yapılıp, bizzat uygulamaları ve denemeleri için fırsat verildi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere “Escape Game: Die Wasser Task Force” (Escape oyununun uygulaması), “Deutsch Lehren Lernen” (Almanca öğretmeyi öğrenmek), “Deutschland Kennen Lernen” (Almanya’yı tanımak isimli aplikasyon) ve “Improvisationstheater im DaF” (Yabancı dil olarak Almancada doğaçlama) oturumları gerçekleştirildi.

Gün boyu süren etkinlikte çeşitli yayınevleri ve DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) kendi stantlarında bilgilendirmeler yaptılar. Ayrıca yine program çerçevesinde “Berliner Mythen” temalı bir sergi ve Münih'ten gelen “Fastfood” tiyatro ekibinden Almanca derslerinde örnek olarak uygulanabilecek bir tiyatro gösterisi sahnelendi.

Programa gösterilen yoğun ilgi neticesinde gelecekte düzenlenecek çalıştay ve kongrelere temel atılıp üniversite - okul işbirliği çerçevesinde üretken bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

 

https://www.goethe.de/ins/tr/de/spr/unt/for/gia/dlt.html

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.429]