BUÜDS Sınav Duyurusu (07 Temmuz 2021)

 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ YABANCI DİL YETERLİK SINAVI (BUÜDS)

Yabancı Dil Düzeyinizi belgeleyen bu sınav, B.U.Ü. Ensitütüleri Yüksek Lisans Programlarına başvurularda Yabancı Dil Belgesi olarak, B.U.Ü. Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarından Muafiyet Belgesi olarak, Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunan lisans programlarına Çift Anadal veya Yatay Geçiş Başvurularında Hazırlık Muafiyet Yabancı Dil Belgesi olarak, ERASMUS,SECONDOS Değişim Programları başvurularında Yabancı Dil Belgesi olarak kabul edilmektedir. Bu sınavdan almanız gereken puan/düzey başvuracağınız birime göre değişiklik göstermektedir. Gerekli puanı/düzeyi başvuruda bulunacağınız birimden öğrenebilirsiniz.

AÇIKLAMALAR

1. Sınav 07 Temmuz 2021 tarihinde saat 11:00-13:00 arasında online (çevrim içi) olarak yapılacaktır. Sınav her biri eşit puan değerinde olan toplam 80 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınavın düzeyi B2-C1 dir. 

2. Sınava son katılım saati 11:15' dir. Bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmayacak olup, sınav ücreti iade edilmeyecektir.

3. Sınav ücreti 70 TL' dir ve sınav kayıt işlemleri 28 Mayıs 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir. Sınav ücreti ödemesinde açıklama kısmına TC/YU Kimlik Numarası-BUÜDS Sınav Ücreti yazılmalıdır.

4. Ücret dekontunun  kayıt tarihleri süresince PDF veya JPEG formatında ogrenciydyo@uludag.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Aşağıdaki linkteki başvuru formunu dolduran ancak sınav ücreti dekontunu kayıt tarihleri süresince PDF veya JPEG formatında ogrenciydyo@uludag.edu.tr adresine göndermeyen adayların başvuruları değerlendirilmeyecek olup, bu adaylar sınava alınmayacaklardır.

5. Sınav bağlantı linki bu formda belirtilen e-mail adresine sınavdan önce gönderilecektir ve ydyo.uludag.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

6. Sınav başlangıcında kimlik kontrolü yapılacaktır ve resmi kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) ibraz edilmesi zorunludur. Sınav günü resmi kimlik ibraz edemeyen adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirmiş olsalar bile kesinlikle sınava alınmayacak olup, sınav ücreti iade edilmeyecektir.
   
7. Sınava katılmak için stabil bir internet bağlantısı, kamera, kulaklık ve mikrofon gerekmektedir.

8. Öğrenciler sınava sadece bilgisayar veya laptop ile katılabilirler. Mobil cihazlar (cep telefonu ve tablet) ile sınava katılmak mümkün değildir.

9. Sınav süresince kamera ve mikrofonun açık tutulması gerekmektedir. Her hangi bir sebepten dolayı sınav esnasında kamera veya mikrofon kapanırsa sınav geçersiz sayılacaktır. Bu durumda öğrencilere ücret iadesi yapılmayacaktır.
              
10. Sınav Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından güvenlik amacı ile kaydedilecek olup 6698 nolu Kişisel Verilerin Koruması kanunu kapsamında saklanacaktır.

11. Sınavın telif hakkı Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokuluna ait olup, sınav süresince görüntü almak, soruları not etmek, kayıt yapmak, soruları her hangi bir şekilde üçüncü kişiler ile paylaşmak yasaktır. Aksi davranışta bulunan katılımcıların sınavları geçersiz sayılacak, bu katılımcılar ile ilgili hukuki işlemler gerçekleştirilecek ve sınav ücreti iade edilmeyecektir.

12. Sınav kayıtları başvuru sırasına göre alınacak olup, kontenjanların dolması durumunda ücret iade edilecektir.

13. Sınava katılmaktan vazgeçen adaylar başvuruların 30 Haziran 2021 tarihine kadar iptal edebilmekte ve ücret iadesi alabilmektedirler. Bu tarihten sonra sınav başvuruları iptal edilmemektedir ve ücret iadesi yapılmamaktadır.

14. Sınav ücretinin yatırılacağı banka bilgileri aşağıdaki gibidir.

BANKA ADI       : HALK BANKASI 
ŞUBE ADI          : ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÖRÜKLE ŞUBESİ 
IBAN                  : TR04 0001 2001 3290 0006 0001 07
SINAV ÜCRETİ  : 70 (YETMİŞ) TL 
 

Sınav Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız...

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [28-May-2021 11:23]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [28-May-2021 11:29]

İçerik Görüntüleme : [16.943]