HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HAKKINDA AKADEMİK KADRO YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DUYURULAR
KİŞİSEL BİLGİLER PROJELER YAYINLAR
PROJELER :
DESTEKLENEN PROJELER
Cengiz Ş.Ş., Eren M., Deniz G.: Farklı elektrolit dengelerine sahip yumurta tavuğu yemlerinin yumurta kabuğu kalitesi üzerine etkileri U.Ü. BAP 2001.
Yıldız H., Petek M., Özcan R., Sönmez G., Güneş N., Cengiz Ş.Ş., Arıcan İ.: Broyler piliçlerde askorbik asit ilavesi ve kesintili ışıklandırmanın tibiotarsus’ un kemik özellikleri ve dayanıklılığına etkisi, TUBİTAK, 2004.
Deniz G., Türkmen İ.İ., Cengiz Ş.Ş., Gençoğlu H.: Farklı düzeylerde kurutulmuş eriyebilir tahıl distilasyon artığı (ddgs) içeren yumurta tavuğu rasyonlarına enzim katılmasının performans ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. U. Ü. BAP, 2008.
Göçmen D., Korukluoğlu M., Biricik H.,Ulaser Vildan Akpınar Bayizit A., Gürbüz O., Özcan T., Cengiz Ş.Ş, Tamer C.E., Şenel Ş.: Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması (Gıda Güvenliği ve Biyoteknoloji Seksiyonu). DPT 2011.
Cengiz Ş.Ş., Yeşilbağ D., Biricik H., Eren M., Meral Y., Çetin İ., Sağlam S.: Etlik piliç rasyonlarına ilave edilen uçucu yağ karmasının performans, et kalitesi, kemik metabolizması ve kan oksidasyon parametreleri üzerine etkileri. 2012-2016.
Yeşilbağ D., Biricik H., Cengiz Ş.Ş., Meral Y., Orman A., Kara Ç.: Ardıç uçucu yağının (juniper oil) oğlaklarda besi performansı ve bazı rumen fermantasyon parametreleri üzerine etkisi. BAP, 2012-2016.
Kara, Ç., Biricik H., Türkmen İ.İ., Eren M., Deniz G., Cengiz Ş.Ş., Gençoğlu H., Yeşilbağ D.: Marmara bölgesindeki süt sığırı işletmelerinde laktasyondaki ineklerin beslenmesinde yaygın olarak kullanılan kaba yemlerin kalitesinin belirlenmesi. BAP, 2016.
Eren M., Temelli S., Cengiz Ş.Ş., Meral Y., Efil M.M., Çetin E., Anar B., Atamay K.: Etlik piliç rasyonlarına ilave edilen biberiye, kekik ve uçucu yağ karmasının performans, et kalitesi ve oksidasyonu ile barsak mikroflorası üzerine etkileri. BAP, 2016.
Cengiz Ş.Ş., Yeşilbağ D., Çetin İ., Eren M., Atamay K.: Geç Dönem Yumurtacı Piliç Rasyonlarında Bromass kullanımının Performans ve Yumurta Kalitesi Üzerine Etkileri. BAP, 2017.
Cengiz Ş.Ş., Yeşilbağ D., Demirkan E., Biricik H.: Yeni izole Bacillus megaterium EBD 9-1’den üretilen termostabil fitaz enziminin yumurtacı ve etlik piliç rasyonlarında kullanım etkinliğinin araştırılması. TÜBİTAK (TOVAG) 1001, 2018.
Yeşilbağ D., Balcı F., Cengiz Ş.Ş., Çetin İ.: Doğal yem katkısı olarak bitkisel ekstaraktların sinerjetik etkilerinin broyler rasyonlarında kullanım olanaklarının incelenmesi, BAP, 2018.