HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HAKKINDA AKADEMİK KADRO YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DUYURULAR
KİŞİSEL BİLGİLER PROJELER YAYINLAR
YAYINLARI:
Doktora Tezi :
Saccharomyces cerevisiae Canlı Maya Kültürünün Süt Sığırlarında Süt Verimi ve Bileşenleri ile Bazı Rumen ve Kan Parametreleri Üzerine Etkileri, Bursa, U.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1998.
A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
A1. Aydin C., N. Galip, K. Yaman, F. Cengiz, İ.İ. Türkmen ve H. Biricik, �Kaba ve Konsantre Yem Ağırlıklı Beslenen Kıvırcık Erkek Toklularda Saccharomyces cerevisiae Canlı Maya Kültürünün Rumen Sıvısı Metabolitleri ve Protozoonları Üzerine Etkisi,� Turkish J. Vet. Anim. Sci. 27,1433-1440.(2003).
A2. Galip N., C. Aydın, İ.İ.Türkmen, M. Yalçın, ve H. Biricik, �Effect of supplemental yeast culture on blood parameters,� Indian Veterinary Journal, 81, 1235-1238 (2004).
A3. Biricik, H., N. Öcal, A.İ. Güçüş, B. Ediz ve M. Uzman, �Seasonal changes of some mineral status in mares. Journal of Equine Veterinary Science, 25(8), 346-348 (2005).
A4. Deniz G., İ.İ. Türkmen, F. Orhan, ve H. Biricik, �Effect of hepabial carnitine supplemented to drinking water on the performance of broilers under different stress conditions.� Revue De Medecine Veterinaria 3, 115-120 (2006).
A5. Biricik, H. ve İ.İ. Türkmen, �Saccharomyces cerevisiea supplementation on rumen fermentation and nutrient digestibility in Kivircik sheep,� Indian Veterinary Journal, 83,972-975 (2006).
A6. Biricik, H., İ. İ. Türkmen, G. Deniz, B. H. Gülmez, H. Gençoğlu ve B. Bozan, �Effects of synchronizing starch and protein degradation in rumen on fermentation, nutrient utilization and total tract digestibility in sheep. Italian Journal of Animal Science, 5,17-25(2006).
A7. Gencoğlu, H., İ.İ Türkmen, G. Deniz ve H. Biricik, �The effect of partial replacement of corn silage on rumen degradability, milk production and composition in lactating primiparous dairy cows� Italian Journal of Animal Science, 5,215-227(2006).
A8. Kennerman, E., S. Şentürk ve H. Biricik, �E.Effect of monensin controlled release capsules on blood metabolites in periparturient dairy cows� Australian Veterinary Journal, 84(8),282-284, (2006).
A9. Biricik, H., H. Gencoğlu, B. Bozan, B. H. Gülmez ve İ. İ. Türkmen �The effect of dry corn gluten feed on chewing activities and rumen parameters in lactating dairy cows� Italian Journal of Animal Science, 6, 19-27(2007).
A10. Türkmen, İ.İ, H. Biricik ve G. Deniz, �The effects of bacterial inoculants on the fermentation and aerobic stability of corn silage� Indian Veterinary Journal, (Basımda)
B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :
B1. Biricik H. ve İ.İ. Türkmen, �The effect of Saccharomyces cerevisiae on in vitro rumen digestibilities of dry matter, organic matter and neutral detergent fibre of different forage:concentrate ratios in diets,� Ann. Conference with Int. Part., Stara Zagora, Vol.2, 75-80, 2001.
B2. Biricik H., G.Deniz ve F. Orhan, �The effect of inorganic and organic selenium on glycogen storages of muscle and liver in broilers�, International Symposium On Selenium In Health And Disease, Abstract p21, page 46, 12-13 Ekim 2006, Ankara, Türkiye.
C. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
C1. Yavuz H.M., İ.İ Türkmen, H. Biricik ve S. Kardeş, �Rumensinin Besi Sığırlarında Canlı Ağırlık Artışı ile Bazı Rumen ve Kan Parametreleri Üzerine Etkisi,� Y.Y.Ü. Sağlık Bilimleri Dergisi, 3(2), 46-54 (1997).
C2. Türkmen İ.İ., N. Çetinkaya, H. Biricik, S. Ulutürk ve H.M. Yavuz, �Meraya Dayalı Beslenen Kıvırcık Koyunlarda Serum Retinol Seviyelerinin Mevsimsel Değişimleri,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3),139-145,(1998).
C3. Galip N., C. Aydın, K. Yaman, Biricik H. ve İ.İ.Türkmen, �Maya Kültürünün (Saccharomyces cerevisiae) Süt Sığırlarında Bazı Kan Parametreleri ve Süt Verimine Etkisi,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 18(1-2),109-118 (1999).
C4. Eren M., G. Deniz, H. Biricik, Ş.Ş Gezen, İ.İ. Türkmen ve H.M. Yavuz, �Broyler Yemlerine Zink Basitrasin, Probiyotik ve Mannanoligosakkaritlerin Katkısının Besi Performansı Üzerine Etkileri,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 18(3),73-84 (1999).
C5. Eren M., G. Deniz, H. Biricik, Ş.Ş. Gezen, İ.İ. Türkmen ve H.M. Yavuz �Broyler Yemlerine Katılan Roksarson-Metiklorpindol Kombinasyonun Besi Performansı Üzerine Etkisinin Araştırılması,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 18(3),63-71 (1999).
C6. Aydın C., H. Biricik, N. Galip ve İ.İ. Türkmen, �Saccharomyces cerevisiae�nin Süt İneklerinde Rumen Protozoonları, Rumen Sıvısı Sodyum, Potasyumu ile Toplam Uçucu Yağ Asitleri Üzerine Etkisi,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 19, 3, 29-35 (2000).
C7. Biricik H. ve H.M. Yavuz, �Saccharomyces cerevisiae Canlı Maya Kültürünün Süt Sığırlarında Süt Verimi ve Bileşenleri ile Bazı Rumen ve Kan Parametreleri Üzerine Etkileri,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 20(1-2),9-17 (2001).(Doktora Tezinden Özetlenmiştir).
C8. Biricik H. ve İ.İ. Türkmen, �The Effect of Saccharomyces cerevisiae on In Vitro Rumen Digestibilities of Dry Matter, Organic Matter and Neutral Detergent Fibre of Different Forage:Concentrate Ratios in Diets,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 20(1-2), 29-33 (2001).
C9. Zık B., H. Biricik, N. Özfiliz ve K. Altunbaş, �Farklı Kaba Yem Formlarıyla Beslenen Karayaka Kuzuları Rumenlerinin Histolojik ve Morfometrik Yönden İncelenmesi,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 20(3),71-78 (2001).
D. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
D1. Biricik H. ve İ.İ Türkmen, �Saccharomyces cerevisiae Canlı Maya Kültürünün Süt Sığırlarında Etki Mekanizması ile Süt Verimi ve Kompozisyonu Üzerine Etkisi,� V. Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi, 12, Konya, 1998.
D2. Biricik, H. �Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında Bulunan Atların Mevcut Besleme Programları,� T.S.K. 1. Türk Konkur Atı Yetiştiriciliği Sempozyumu, 170-173, Bursa, 1999.
E. Diğer Yayınlar
E1. Biricik H. ve İ.İ Türkmen, �Saccharomyces cerevisiae Canlı Maya Kültürünün Süt Sığırlarında Etki Mekanizması ile Süt Verimi ve Kompozisyonu Üzerine Etkisi,� Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3),175-181 (1998).
E2. Biricik H., �Performans Atlarının Rasyonlarına Yağ İlave Edilmesinin Kas Glikojen Depoları ve Bazı Besin Maddelerinin Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri,� Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi, 20(1-2),143-146, (2001).