Doç. Dr. Artun YIBAR

BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI​​ HAKKINDA          AKADEMİK KADRO          YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR          DUYURULAR


  


KİŞİSEL BİLGİLER         PROJELER          YAYINLAR


PROJELER :

 

  1. E. SOYUTEMİZ, F. ÇETİNKAYA, A. YIBAR, T. ELAL MUŞ, E. ERKÖSE, B. SÜNGÜÇ. Bir Catering İşletmesinde Üretilen Bazı Et Yemekleri ve Salataların Üretim Aşamalarında Sürecin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V) – 2014/44, 25.000 TL.
  2. F. ÇETİNKAYA, R. ÇIBIK, A. YIBAR, Z. ATA. Salmonella spesifik bakteriyofajların çevresel kaynaklardan izolasyonu ve litik etkinliklerinin belirlenmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, HDP (V)-2014/43, 26.09.2015, 2.400 TL.
  3. M. TAYAR, A. YIBAR, Z. ATA, E. ERKÖSE. Pişmeye hazır (ready-to-cook), yemeye hazır (ready-to-eat) ve çiğ et ve et ürünlerinde Clostridium perfringens ve enteretoksin (CPE) varlığının belirlenmesi ile RT-PCR tekniği kullanılarak kromozomal ve plazmid kaynaklı cpe toksin genlerinin tespit edilmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V) – 2014/06, 24.929 TL.
  4. S. GÜZEL, A.YIBAR, M. TANRIVERDİ, D. BELENLİ, İ. ÇETİN. Laktasyondaki keçilerde sütte ve kanda adiponektin, leptin, rezistin hormonları, süt içeriği ve kalitesi arasındaki ilişkilerin incelenmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP(V)-2013/80-19.12.2015, 24.772 TL.
  5. A. YIBAR, F. ÇETİNKAYA, E. SOYUTEMİZ. Süt ve süt ürünlerinden izole edilen Bacillus cereus suşlarının enterotoksin üretme kabiliyetinin araştırılması, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, HDP (V) – 2013/20-2014, 2.490 TL.
  6. A. YIBAR, F. ÇETİNKAYA, E. SOYUTEMİZ. Çiğ Süt, Isıl İşlem Görmüş Süt ve Peynirlerde Bacillus cereus’un İzolasyonu, MALDI-TOF-MS Tekniği ile İdentifikasyonu ve İzolatların Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V) – 2013/12, 22.504 TL.
  7. Ç. KARA, İ. TÜRKMEN, H. BİRİCİK, A. ORMAN, H. GENÇOĞLU, A. YIBAR. Saanen Irkı Oğlaklarda Sütten Kesim Döneminde Oligofruktoz Kullanımının Kan Kalsiyum, Fosfor ve Magnezyum Düzeyleri, Sağlık, Dışkı Yapısı ve Mikrobiyolojisi Üzerine Etkisi. HDP (V) – 2012 / 14 nolu Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, 2012, (1 yıl), 2.250 TL.
  8. R. ÇIBIK, F. ÇETİNKAYA, A. YIBAR, T. ELAL MUŞ. Marmara Bölgesinde Çeşitli Gıdalardan Listeria monocytogenes’in izolasyonu, Hasta ve Gıda Kökenli İzolatların Filogenetik Olarak Karşılaştırılması, Genetik Veritabanının Oluşturulması, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, V(U)-2009/21, 2009-2014, 28.000 TL.
  9. E. SOYUTEMİZ, A. YIBAR, F. ÇETİNKAYA. Bursa’da Tüketime Sunulan Tavuk Göğüs Eti, But Eti ve Karaciğerinde Bazı Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, V(U)-2009/20, 2009-2011, 22.000 TL.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [961]