BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI HAKKINDA AKADEMİK KADRO YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DUYURULAR
KİŞİSEL BİLGİLER PROJELER YAYINLAR
PROJELER :
- E. SOYUTEMİZ, F. ÇETİNKAYA, A. YIBAR, T. ELAL MUŞ, E. ERKÖSE, B. SÜNGÜÇ. Bir Catering İşletmesinde Üretilen Bazı Et Yemekleri ve Salataların Üretim Aşamalarında Sürecin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V) – 2014/44, 25.000 TL.
- F. ÇETİNKAYA, R. ÇIBIK, A. YIBAR, Z. ATA. Salmonella spesifik bakteriyofajların çevresel kaynaklardan izolasyonu ve litik etkinliklerinin belirlenmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, HDP (V)-2014/43, 26.09.2015, 2.400 TL.
- M. TAYAR, A. YIBAR, Z. ATA, E. ERKÖSE. Pişmeye hazır (ready-to-cook), yemeye hazır (ready-to-eat) ve çiğ et ve et ürünlerinde Clostridium perfringens ve enteretoksin (CPE) varlığının belirlenmesi ile RT-PCR tekniği kullanılarak kromozomal ve plazmid kaynaklı cpe toksin genlerinin tespit edilmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V) – 2014/06, 24.929 TL.
- S. GÜZEL, A.YIBAR, M. TANRIVERDİ, D. BELENLİ, İ. ÇETİN. Laktasyondaki keçilerde sütte ve kanda adiponektin, leptin, rezistin hormonları, süt içeriği ve kalitesi arasındaki ilişkilerin incelenmesi. Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP(V)-2013/80-19.12.2015, 24.772 TL.
- A. YIBAR, F. ÇETİNKAYA, E. SOYUTEMİZ. Süt ve süt ürünlerinden izole edilen Bacillus cereus suşlarının enterotoksin üretme kabiliyetinin araştırılması, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, HDP (V) – 2013/20-2014, 2.490 TL.
- A. YIBAR, F. ÇETİNKAYA, E. SOYUTEMİZ. Çiğ Süt, Isıl İşlem Görmüş Süt ve Peynirlerde Bacillus cereus’un İzolasyonu, MALDI-TOF-MS Tekniği ile İdentifikasyonu ve İzolatların Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V) – 2013/12, 22.504 TL.
- Ç. KARA, İ. TÜRKMEN, H. BİRİCİK, A. ORMAN, H. GENÇOĞLU, A. YIBAR. Saanen Irkı Oğlaklarda Sütten Kesim Döneminde Oligofruktoz Kullanımının Kan Kalsiyum, Fosfor ve Magnezyum Düzeyleri, Sağlık, Dışkı Yapısı ve Mikrobiyolojisi Üzerine Etkisi. HDP (V) – 2012 / 14 nolu Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, 2012, (1 yıl), 2.250 TL.
- R. ÇIBIK, F. ÇETİNKAYA, A. YIBAR, T. ELAL MUŞ. Marmara Bölgesinde Çeşitli Gıdalardan Listeria monocytogenes’in izolasyonu, Hasta ve Gıda Kökenli İzolatların Filogenetik Olarak Karşılaştırılması, Genetik Veritabanının Oluşturulması, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, V(U)-2009/21, 2009-2014, 28.000 TL.
- E. SOYUTEMİZ, A. YIBAR, F. ÇETİNKAYA. Bursa’da Tüketime Sunulan Tavuk Göğüs Eti, But Eti ve Karaciğerinde Bazı Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Fonu Projesi, V(U)-2009/20, 2009-2011, 22.000 TL.