BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI HAKKINDA AKADEMİK KADRO YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DUYURULAR
KİŞİSEL BİLGİLER PROJELER YAYINLAR
PROJELER :
1. Elal Muş, T., Çetinkaya, F., Gürbüz, İ.B., Karahan, E., Erköse, E.: Bursa İli Dağ Yöresinde Üretilen ve Tüketilen Süt ve Süt Ürünlerinde Metisilin Dirençli Staphylococcus aureus Kontaminasyonu ve İzolatlarda Çoklu Antibiyotik Direncinin Araştırılması. U.U. Araştırma Fonu Projesi, KUAP (KELESMYO)-2015/68, 2015.
2. Soyutemiz, G.E., Çetinkaya, F., Yıbar, A., Elal Muş, T., Erköse, E., Süngüç, B.: Bir Catering İşletmesinde Üretilen Bazı Et Yemekleri ve Salataların Üretim Aşamalarında Sürecin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi. U.U. Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V)-2014/44, 2014.
3. Çetinkaya, F., Çıbık, R., Yıbar, A., Ata, Z.: Salmonella Spesifik Bakteriyofajların Çevresel Kaynaklardan İzolasyonu ve Litik Etkinliklerinin Belirlenmesi. U.Ü. Araştırma Fonu Hızlı Destek Projesi, HDP(V)-2014/43, 2014.
4. Çetinkaya, F., Çıbık, R., Elal Muş, T.: Gıda Kaynaklı Enterokok Suşlarının Multiplex-PCR ile Tür Düzeyinde Doğrulanması, Virülens ve Vankomisin Dirençlilik Genlerinin Araştırılması. U.U. Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V)-2013/81, 2013.
5. Çetinkaya, F., Elal Muş, T.: Bursa Bölgesindeki İçme ve Kullanma Sularının Mikrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi. U.Ü. Araştırma Fonu Hızlı Destek Projesi, HDP(V)-2013/19.
6. Yıbar, A., Çetinkaya, F., Soyutemiz, G.E.: Süt ve Süt Ürünlerinden İzole Edilen Bacillus cereus Suşlarının Enterotoksin Üretme Kabiliyetinin Araştırılması. U.Ü. Araştırma Fonu Hızlı Destek Projesi, HDP(V)2013/20, 2013.
7. Yıbar, A., Çetinkaya, F., Soyutemiz, G.E.: Çiğ Süt, Isıl İşlem Görmüş Süt ve Peynirlerde Bacillus cereus’un İzolasyonu, MALDI-TOF-MS Tekniği İle İdentifikasyonu ve İzolatların Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi. U.U. Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V)-2013/12, 2013.
8. Çetinkaya, F., Elal Muş, T.: Perakende Satışa Sunulan Balıklarda Vibrio Türlerinin İnsidensi ve Tür Düzeyinde İdentifikasyonları. U.Ü. Araştırma Fonu Hızlı Destek Projesi, HDP (V)-2012/13, 2012.
9. Çıbık, R., Çetinkaya, F., Tavşanlı, H., Elal Muş, T.: Geleneksel Tekniklerle Üretilen Yoğurtlardan ve Doğadaki Bitkisel Örneklerden Potansiyel Yoğurt Kültürü Mikroorganizmalarının İzolasyonu, İdentifikasyonu, Karakterizasyonu ve Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarını belirlenmesi. U.U. Araştırma Fonu Projesi, UAP (V)-2012/11, 2012.
10. Çetinkaya, F., Elal Muş, T., Çıbık, R., Soyutemiz, G.E., Çöplü, N., Şimşek, H.: Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Enterokokların Varlıgı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi, U.U. Araştırma Fonu Projesi, UAP (V) 2010/9, 2010.
11. Soyutemiz, G.E., Yıbar, A., Çetinkaya, F., Özcan, A., Yılmaz Karaca, M.: Bursa'da Tüketime Sunulan Tavuk Göğüs Eti, But Eti ve Karaciğerinde Bazı Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, V (U)-2009/20, 2009.
12. Çıbık, R., Çetinkaya, F.: Marmara Bölgesinde Çeşitli Gıdalardan Listeria monocytogenes'in İzolasyonu, Hasta ve Gıda Kökenli İzolatların Filogenetik Olarak Karşılaştırılması, Genetik Veritabanının Oluşturulması, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, V (U)-2009/21, 2009.
13. Lee, S., Çetinkaya, F., Soyutemiz, E.: Dondurulmuş Ürün İşleyen İşletmelerde Listeria monocytogenes İçin Kritik Kontrol Noktalarının Saptanması ve L. monocytogenesin İzolasyon ve İdentifikasyonunda Hızlı Testlerin Klasik Yöntemle Kıyaslanması, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, GY/01/11/23/056, 2005.
14. Soyutemiz, E., Çetinkaya, F.: Kaşar Peynirinde Üretim ve Olgunlaşma Aşamalarının Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 99/09, 1999.
15. Anar, Ş., Soyutemiz, E., Çetinkaya, F.: Yoğurt Üretiminde Besinsel Lif Kullanım Olanakları, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 98/16, 1998.
16. Soyutemiz, E., Çetinkaya, F., Anar, Ş.: Yerli Sucuklarımızda Olgunlaşmanın ve Pastörizasyon İşlemi Uygulamanın Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 98/15, 1998.
17. Anar, Ş., Soyutemiz, G.E., Temelli, S., Çetinkaya, F.: Doğal Koşullarda Üretilen ve Isı İşlemi Uygulanan Sucuklarda Starter Kültürlerin Kullanım Olanakları, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 97/15, 1997.