BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI HAKKINDA AKADEMİK KADRO YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DUYURULAR
KİŞİSEL BİLGİLER PROJELER YAYINLAR
KİŞİSEL BİLGİLER :
Doğum Yeri : Balıkesir
Doğum Tarihi : 25.04.1972
Yabancı Dil : İngilizce
KAZANILAN AKADEMİK DERECELER :
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1994 (Mezuniyet)
Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ens. 2000 (Doktora)
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2003 (Yard.Doç.Dr.)
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2006 (Doç.Dr.)
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2012 (Prof.Dr.)
AKADEMİK / İDARİ GÖREVLERİ:
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda İşletmeleri Yönetici Yardımcısı, 2003-2005
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda İşletmeleri Yöneticisi, 2005-2009
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, 2009-2016
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mezunlarla İletişim Komisyonu Üyeliği, (2000).
Uludağ Üniversitesi Tanıtım Alt Komisyonu Üyeliği, (2004).
Ulusal Gıda Kodeksi Kanatlı Eti ve Hijyeni İhtisas Alt Komisyonu Üyeliği, (2007).
Uludağ Üniversitesi Sosyal Yardım Komisyonu Üyeliği, (2008-2011).
Uludağ Üniversitesi Kantin Kafeterya ve Her Türlü İşyeri Denetim ve Gözetim Komisyonu Üyeliği, (2008-2011)
Uludağ Üniversitesi Personel ve Öğrenci Yemeği Alımı Muayene ve Kabul Komisyonu Üyeliği, (2009-2016)
Uludağ Üniversitesi Personel ve Öğrenci Yemeği Kontrol Teşkilatı Komisyonu Üyeliği, (2010-2015).
Uludağ Üniversitesi Öğrenci Bahar Şenliği Gıda Standları Komisyon Başkanlığı, (2013-2015)
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Burs Yönetmelik Hazırlama Komisyonu Üyeliği (2016)
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaz Stajı Değerlendirme Komisyonu Üyeliği (2016)
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma Komisyonu Üyeliği (2017-2018)
DİĞER AKADEMİK FAALİYETLER :
Yönetilen Yüksek Lisans Tezi:
1. Övünç, H.E., "Uludağ Üniversitesinde Beslenme Eğitimi Alan ve Almayan Öğrencilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlığı ile Bunu Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi", Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2004.
Yönetilen Doktora Tezi:
1. Çetin, E., “Kasaplık Sığırlarda Salmonella Taşıyıcılığının ve Serotip Dağılımının Belirlenmesi” Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017.
2. Şerbetcioğlu, T., “Kasaplık Koyun Karkas, Yenilebilir İç Organ ve Fekal Örneklerinde Salmonella Prevalansının ISO 6579 ile Belirlenmesi ve Antimikrobiyal Direnç Profillerinin Saptanması” Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Devam Ediyor.
VERDİĞİ DERSLER:
Lisans Dersleri :
VET4005 Süt Hijyeni ve Teknolojisi I
VET5403 Süt Hijyeni ve Teknolojisi II
VET5407 Kanatlı Hayvan Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi
VET5401 Et Hijyeni ve Teknolojisi
Lisansüstü Dersleri :
VBH5002 Temel Gıda Kimyası
VBH5011 Süt ve Süt ürünleri Analizleri
VBH5014 Kanatlı Eti Hijyeni
VBH5016 Yumurta Hijyeni
VBH6003 Gıda Kimyası
VBH6013 Süt Bilimi
VBH6024 Özel Süt Ürünleri
UZMANLIK ALANLARI :
Gıda Mikrobiyolojisi, Kanatlı Hayvan Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi, Süt ve Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi
DANIŞMAN GÖRÜŞME SAATLERİ :
Pazartesi 14:30-16:15
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Tel: (+90 224) 294 12 60
Fax: (+90 224) 294 12 02
e-mail: seran@uludag.edu.tr
Avesis : https://avesis.uludag.edu.tr/seran
Adres: Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Görükle Kampüsü 16059 Bursa