YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

  BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI​​ HAKKINDA          AKADEMİK KADRO          YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR          DUYURULAR


1. EYİGÖR, A., TEMELLİ, S., COŞKUN, A.G., ÜNLÜ VARDAR, G., KULA ATİK, T., ÖZEL, Y. İnsan, broyler ve sığır kaynaklı Campylobacter izolatlarında virulans gen profillerinin karşılaştırılması BUÜ-ÖNAP/TOA-2022-1138.

2. EYİGÖR, A., TEMELLİ, S., ÇETİN, E., COŞKUN, A.G., MUCIK, Z., UĞUR, İ. Broyler yenilebilir iç organlarında Salmonella varlığının ISO 657912017 ve Salmonella-spesifik real-time PCR ile belirlenmesi. BUÜ-TGA-2021-488.

3. TEMELLİ, S., EYİGÖR, A., COŞKUN, A.G., DEMİRCİOĞLU, A., UĞUR, İ. Broyler karkaslarında soğutma öncesi ve sonrası Salmonella varlığı ve sayısının real time PCR ve ISO 6579-2:2012 ile belirlenmesi. BUÜ-TGA-2021-398.

4. ÇIBIK, R., YIBAR, A., TÜZEMEN, N.Ü. Çiftlik hayvanlarının ve insanların bağırsak mikrobiyatasında bulunan endokardit ve kolorektal kanser etkeni Streptecoccus gallolyticus subsp gallolyticus (Sgg)’un taze kaşar peyniri üretimi ve raf ömrü sürecinde canlılığının araştırılması. BUÜ-ÖNAP/TOA-2022-1137.

5. YEŞİLBAĞ, D., ZIK, B., YIBAR, A., YEŞİLBAĞ, K. Broyler Tavuklarda Farklı Besin ve Etken Madde Karışımlarıyla Inovo Beslemenin Civciv ve Yetiştirme Dönemindeki Performans, Bağırsak Sağlığı ve Humoral Immun Yanıt Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi. TÜBİTAK 1001, 122O808.

6. GENÇ, M.N., CEYLAN, E.A., YIBAR, A. Marmara Denizi Bursa ili kıyılarından toplanan taze midye örneklerinde mikroplastik kirliliğinin incelenmesi ve örneklerden küf izolasyonu, sayımı ve identifikasyonu. TÜBİTAK 2209-2021/2, Proje No: 1919B012107009.

7. YIBAR, A., DUMAN, M., SATICIOĞLU, İ.B. Marmara Denizi’nden çıkarılan taze midyelerde ve bu taze midyelerden üretilen midye dolmalarda STEC E. coli (O157 O26 O103 O111 ve O145) türleri ile diğer gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni indikatörlerinin araştırılması, BUÜ-ÖNAP-TOA-2022-668.

8. A. ÖZCAN, A. YIBAR. Geleneksel Gıdalardan İzole Edilen Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Genotipik Karakterizasyonu. TAGEM/HSGYAD/A/21/A3/P1/2311.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [2.434]