"TÜRK DÜNYASINDA KADIN OLMAK"

 

Değerli Araştırmacılar ve Misafirlerimiz, 

5-6 Aralık 2022 tarihlerinde Türkiye, Bursa’ da Bursa Uludağ Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek olan “Türk Dünyasında Kadın Olmak” ana temalı Uluslararası Kadın Çalışmaları Kongresine sizleri davet etmekten mutluluk duymaktayız. 

Türkiye’de 1930 yılından itibaren çıkarılan yasalar ile birlikte önce belediye seçimlerine katılma, köylerde muhtar olma ve ihtiyar meclislerine katılma hakkını elde eden Türk Kadınına 5 Aralık 1934 yılından itibaren Anayasa ve Seçim Kanununda yapılan yasa değişikliği ile seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bursa İlimiz 2022 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmiş olması dolayısıyla Türk Kadını için önemli bir tarih olan 5 Aralık tarihinde kongremiz başlayacak ve iki gün sürecektir. 

5-6 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongremizde; kadına ilişkin farklı konularda çalışan araştırmacılar ve akademisyenlerle farklı ülkelerden de bu konuya ilişkin çalışmalar yapan farklı araştırmacılar ve akademisyenler ve uygulayıcılar akademik bir kongrede bir araya gelerek birbirleri ile tanışıp yüz yüze bilgilerini paylaşacak iletişimde bulunacaklardır.

Tüm Bilim İnsanlarımızı Uluslararası Kadın Çalışmaları Kongresine tekrar davet etmekten onur duyar, kongremizde görüşmek üzere sağlıklı ve başarılı günler dileriz. Saygılarımızla.

 Prof. Dr. Handan Asûde BAŞAL

Düzenleme Kurulu  ve Kongre Başkanı 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.661]