Bursa Uludağ Üniversitesi
Bursa Uludağ Üniversitesi
!-Birim Bilgisi Yok-!
ENG
Kongreye çağırı

KONGREYE ÇAĞRI 

 

I.Ulusal Sistematik Zooloji Kongresini düzenlemekten amacımız, sistematik alanında çalışan bilim insanlarımız arasında, sınırlı bir zaman diliminde bir fikir alışveriş ortamı oluşturmak yanında, çok farklı meslek dallarında çalışmalarını sürdüren araştırmacıların, bulgularını paylaşıma açmalarına olanak vermek ve bu arada ülkemizdeki Sistematik Zooloji temalı verilerin ulusal düzeyde tartışmaya açılmasına yardımcı olmaktır.  

Bu etkinliğin; Türkiye’deki hayvan çeşitliliğinin farklı düzeydeki pratik ve teorik sistematik sorunlarına dikkat çekilmesine yardımcı olacağı düşünülmektedir. Bilindiği üzere her sistematik araştırmanın hem ulusal hem de uluslararası niteliği taşımakta olduğu gerçeğinden hareketle, kongreye, Sistematik Zooloji alanında, büyük özveri ve sınırlı imkânlarla çalışmalarını sürdüren tüm bilim insanlarının, bu ilk uzaktan erişimli I. Ulusal Sistematik Zooloji Kongresine katılabilecekleri düşünülmektedir.

Yoğun emek, zaman ve maddi destek yanında, özel teşvik gerektiren alan olan Sistematik Zoolojinin, sadece akademik kurumlarda değil, diğer kurum ve kuruluşlarındaki açmazlarına, çözümler arama noktasında, fikir ve yaklaşım birlikteliklerinin oluşturulmasına katkı sağlayacağı, ayrıca çok geniş bir kullanımı olan Sınıflandırma Biliminin güncel terim ve kavramalarının, farklı düzeydeki hayvan gruplarında nasıl evrildiğine veya anlaşılmakta olduğuna dikkat çekme noktasında, yararlı olacağı beklentisi içindeyiz. 

Biyoloji, zooloji, tıp, ziraat, orman, veterinerlik, su ürünleri ve diğer tüzel ve özel meslek gruplarında, Sistematik Zooloji temalı çalışmalar yapmakta olan tüm araştırmacıları, I. Ulusal Sistematik Zooloji Kongresine katılmak suretiyle katkı sağlayacakları ve gelecekte bu alanda çalışmak isteyen genç araştırmacıların, Sistematik Zooloji veri tabanlarına yönelik ilgi ve duyarlılıklarının artmasına yardımcı olacağı kanısındayız. 

 

                                                                              DÜZENLEME KURULU

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [11-Oca-2024 11:14]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [18-Oca-2024 07:30]

İçerik Görüntüleme : [105]