Tıbbi Laboratuvar Sempozyumu

TIBBİ LABORATUVAR SEMPOZYUMU

DÜZENLENDİ

Sağlık Teknisyen ve Teknikerlerine Yönelik Mezuniyet Sonrası Eğitim Etkinlikleri kapsamında Uludağ Üniversitesitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği İşbirliğinde hazırlanan "Tıbbi Laboratuvar Sempozyumu" 19 Ekim 2014 Pazar günü başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Sağlık Teknisyen ve Teknikerlerine Yönelik Mezuniyet Sonrası Eğitim Etkinliklerinin üçüncüsü olarak Prof.Dr.M.Mete Cengiz Kültür Merkezi Küçük Salonda gerçekleştirilen Sempozyuma çok sayıda çalışan sağlık teknisyen/teknikeri ile öğrenci katılmıştır.

Sempozyum Başkanlığını Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Prof.Dr.R.Levent BÜYÜKUYSAL'ın yaptığı Sempozyuma yoğun bir ilgi gösterilerek 350 katılımcı kayıt yaptırmıştır.  U.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı öğrencilerinin yanı sıra Plato Meslek Yüksekokulu, İstanbul Arel Üniversitesi MYO, İstanbul Marmara Üniversitesi SHMYO, İstanbul Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı öğrenci ve öğretim elemanları, U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Çevre Hastanelerde görev yapan çok sayıda Laboratuvar Teknisyeni ve Teknikeri katılmıştır.

Sabah 08:30 - 09:00 arası yapılan sempozyum kayıt ve giriş işlemlerinden sonra sunuculuğunu Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği (SATED) üyesi ve U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Laboratuvar Teknikeri Sayın Leyla Gözler'in programı takdim etmesinden sonra Tıbbi Laboratuvar Sempozyumu Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Fikret Ceylan'ın Meslek Yüksekokulumuzu tanıtan kısa bir sunumundan sonra U.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürümüz Sayın Prof.Dr.R.Levent Büyükuysal, U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Başhekim Sayın Prof.Dr.Tahsin Yakut ve U.Ü. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Prof.Dr.Sinan Çavun açılış konuşmalarında "Sempozyuma ilginin ve katılımın yüksek olması nedeniyle duydukları memnuniyeti ve sürekli olarak yenilenmesi dilekleriyle" katılımcıları başarılar dileyip; hazırlayanlara da teşekkür ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından BİYOKİMYA Oturumu Özel Burtom Laboratuvarları Sorumlusu Uzm.Dr.Serdar Erbek tarafından "Rapor Edilen Test Sonuçlarının Hasta Hayatına Etkisi" konulu konferans ile başladı. Kahve arasından sonra Oturum Başkanlığını Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr.Esma Gür'ün yaptığı birinci panelde önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Sayın Prof.Dr.Melahat Dirican tarafından "Laboratuvarda Hata Kaynakları" ve Doç.Dr.Arzu Yılmaztepe Oral tarafından "Cihaz Bakımının Önemi ve Kalite Kontrol" konulu sunular gerçekleştirildi.

Sabah oturumunun ikinci paneline U.Ü. Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr.Zehra Serdar başkanlık etmiştir. Bu oturumda önce U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde çalışan Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Sayın Hanife Çavdar "Tıbbi Laboratuvar Teknikerinin Görev Tanımı ve Fonksiyonu", U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde çalışan Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Emel Güven ise "Laboratuvar Çalışma Ortamı ve İletişim" konulu sunularını yaptılar.

Öğleden sonraki MİKROBİYOLOJİ oturumunun açılışı U.Ü Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Sayın Prof.Dr.Beyza Ener "Tıbbi Laboratuvar Organizasyonu" konulu konferansı ile başlamıştır. Prof.Dr.Beyza Ener hocamızın konferansı sonrası oturum başkanlığını da yürüttüğü Mikrobiyoloji bölümünün ilk panelinde U.Ü.Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Harun Ağca "Risk Gruplarına Göre Mikroorganizmalar ve Biyogüvenlik", U.Ü. Tıp Fakültesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Sayın Neval Gençol tarafından da "Maruziyet Sonrası Uygulamalar; Standart Önlemler" konulu sunuları yapılmıştır.

Kahve arasından sonraki İkinci oturumda U.Ü. Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç.Dr.Melda Sınırtaş'ın yaptığı "Sterilizasyon Yöntemleri" ve "Dezenfeksiyon ve El Antisepsisi" konulu sunuları diğer panelistlerinki gibi büyük beğeni topladı.

Kapanış oturumunda Tıbbi Laboratuvar Teknisyen ve Teknikerlerin uygulamada karşılaştıkları sorunlar dile getirilerek çözüm için ortak görüşler toplandı. Tüm katılımcılar tarafından başarılı bulunan ve çok katkı sağladığı ifade edilen "Tıbbi Laboratuvar Sempozyumu" düzenleme kuruluna, panelistlere ve sempozyumda görevli öğrencilerimize teşekkür belgeleri, katılımcılara da katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [2.050]