Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz
 Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz

ORHANGAZİ YENİKÖY ASİL ÇELİK MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

Mesleki ve Teknik Eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen 2023 Yılı Cevher Hibe Programı kapsamında, mali destek programına 53 şehirden, 102 farklı proje başrusu yapılmıştır. okulumuz destek almaya hak kazanmıştır.

Mesleki eğitimin güçlenmesiyle ülke ekonomimizin de güçleneceğine inananarak Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen CEVHER Hibe Programı ile bu topraklarda yetişen cevherleri işlemek ve bu toprakların geleceğine ışık tutan mesleki gelişim projelerine destek olmak amaçlanmıştır.  Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun hayata geçirdiği değerli çalışmalara sivil toplumun da bir katkısı olarak geleceğin mesleklerine odaklanılmıştır.

Öğr. Gör. Koray Aki tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan “Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz” isimli proje ile öğrencilerin aldığı eğitimin niteliğini geliştirerek mesleki eğitimin öğrenciler için çekim merkezi olmasını sağlayacak, gelişen teknolojiyi kullanabilecek, kendini günün şartlarına göre yenileyebilen, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek elemanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Sanal ve artırılmış gerçeklik artık her alanda kullanılmakta ve özellikle mesleklerdeki dezavantajlı bireylerin işgücüne kazandırılması, iş güvenliğinin alınması ve iş kazalarının önüne geçilmesine katkı sağlamaktadır. Meslek Yüksekokulları ve meslek liselerinden yetişen bireylerin dijital teknolojinin gelişimine katkı sağlaması ve değişimin temelden başlaması için nitelikli işgücünün oluşması için mesleki eğitime önem verilmelidir. İş dünyası ve mesleklerdeki değişimle ortaya çıkan Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik gibi yöntemlerin ve araçların eğitim kurumlarına entegrasyonunu sağlayacak yeni müfredat ve eğitim yapılarının oluşturulması ve uygulanması planlanmaktadır. Proje ortağı Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaygın etki oluşturulmasına ve müfredat oluşturulmasına destek verecektir. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Asil Çelik San. Tic. A.Ş., DÖKTAŞ Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. ve AKA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. iştirakçi olarak projeye destek verecektir.

12 ay sürecek olan projenin toplam proje bütçesi 899.952TL olup, bütçenin 600.000 TL’si Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından fonlanacak ve geri kalan bütçe iştirakçiler tarafından karşılanacaktır.

Günümüzde iş dünyasında yaşanan hızlı değişim, bireylerin mesleki beceriler kadar temel becerilere sahip olmalarını da gerekli kılmaktadır. Bu beceriler, bireylerin daha uzun süreyle çalışma hayatında kalmalarına, iş yaşamında verimliliklerinin artmasına ve değişken iş ve yaşam koşullarına daha hızlı uyum sağlamalarına imkân vermektedir. Bu çerçevede bireylerin, mesleki becerilerin yanında iş yaşamının gerektirdiği temel becerilere sahip olması, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından önem arz etmektedir. Gerçekleştirilecek proje ile işgücü piyasası ile eğitim sistemi arasındaki bağın güçlendirilmesi ve nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Şub-2023]

Haber Görüntüleme : [688]