Engelsiz Tarım Projesinde Brokoli Hasadı
 Engelsiz Tarım Projesinde Brokoli Hasadı

Orhangazi Kaymakamlığı’nın Koordinasyonunda Orhangazi Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, HEKTAŞ firması ortaklığında yürütülen “Engelsiz Tarım” projesinde ekimi yaklaşık 2 ay önce yapılan brokolinin hasadı protokol üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirildi. Engelsiz Tarım Projesi’nde kış sebzelerinin hasatlarına başlandı. İlk satış da protokole yapıldı.

Orhangazi Kaymakamlığı’nın Koordinasyonunda Orhangazi Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, HEKTAŞ firması ortaklığında yürütülen “Engelsiz Tarım” projesinde daha önce ekimi yapılan brokoli ürününün hasadı Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya, şube müdürleri, MYO ve HEKTAŞ görevlilerinin katılımı ile yapıldı.

Özel öğrenciler hasat yaptı

Kaymakam Süleyman Özçakıcı ve diğer davetliler, Orhangazi Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Meslek Okulu öğrencileri ile birlikte tarlada brokoli kesip selelere yerleştirdi. Kış sebzeleri olarak Engelsiz Tarım Projesi alanına 2600 kök brokoli, 180 kök lahana, 300 metrekare ıspanak ve 600 kök marul ekilmişti. Ürünlerin hasadı ise devam ediyor.

Brokoli satışı protokole

Öğrencilerle birlikte toplanan brokolilerin ilk satışı ise protokol üyelerine yapıldı. Hasat törenine katılan protokol üyeleri ve diğer davetliler toplanan brokolileri satın aldı.

Projenin devamı yapılıyor

Öte yandan önümüzdeki haftalarda Engelsiz Tarım Projesi kapsamında tarım atölyesi, satış ofisi, kafeterya içeren inşaat alanının ihalesine başlanacak. Bu sayede özel eğitim öğrencileri tarım derslerini proje alanında yapma fırsatına sahip olacak. Proje kapsamında ise ayrıca 3.2 dekarlık alanda mavi yemiş aronyaların üretimi kontrollü bir şekilde yetişmeye devam etmekte.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [724]