Kayit Yenileme

• 1. Kayit yenileme islemleri hangi tarihlerde yapiliyor?
    • * Kayit yenileme islemleri her yariyilin baslamasindan önce Senato tarafindan kabul edilir ve akademik takvimde belirtilerek WEB Sayfasi araciligi ile ilan edilir.
      * Kayit yenileme tarihleri genellikle derslerin baslamasindan önceki haftayi kapsar.
  • 2. Kayit islemlerimi okula gelmeden yapabilir miyim?
    • * Evet, kayit yenileme islemlerini okula gelmeden Ögrenci Otomasyon Sistemini üzerinden kullanici adiniz ve sifreniz ile kendiniz yapabilirsiniz.
  • 3. Kayit islemlerini yapmak için Ögrenci Otomasyon Sistemine nereden giris yapacagim?
    • * Internet Explorer tarayicisi kullanilarak www.uludag.edu.tr adresinden “Ögrenci Otomasyonu” üzerinden Akademik Personel ve Ögrenci Olarak giris yapabilirsiniz.
  • 4. Kayit islemleri sirasinda sorun yasarsam kimden yardim almaliyim?
    • * Ilk basvuracaginiz yer Yüksekokulumuz Ögrenci Isleri Bürosu olmalidir.
      * Ögrenci Isleri Bürosu ile sorununuzu çözemezseniz Yüksekokulumuz Sekreterine basvurmalisiniz.
  • 5. Sifremi unuttum ne yapmaliyim?
    • * Yüksekokulumuz Ögrenci Isleri Bürosuna gidip Sifre Talep Formu doldurarak yeni sifrenizi sahsen alabilirsiniz.
  • 6. Kayit tarihlerini kaçirirsam ne olur?
    • * Süresi içinde kayit yenilemesini yapmayan ögrenci, o yariyildaki derslere devam edemez, sinavlara giremez, ögrenci belgesi alamaz ve diger ögrencilik haklarindan yararlanamaz.
  • 7. Kayit yenileme islemini yapmazsam kaydim silinir mi?
    • * Hayir, kaydiniz silinmez. Ancak kayit yenilemediginiz yariyil, ögrencilik haklarini kullanamiyor olmaniza ragmen bu süre, Yüksekögretim Kanunu ile ögrenimin bitirilmesi için taninan azami ögrenim süresinden sayilir. Azami ögrenim süresi; 2 yillik önlisans programlari için 4 yildir.
      * Kayit yenilemediginiz yariyili izleyen yariyilda ögreniminize devam etmek istediginizde, ders kaydinizi kayit yenileme süresinde yapmaniz ve eger sorumlu iseniz o yariyila ait katki payinin tamamini ödemeniz gerekmektedir.

Bilgi

Okunma Sayısı: 1707
Eklenme Tarihi: 26.11.2021 13:07:59
Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 13:12:19

Paylaş