Yeni Öğrenci Oryantasyon Programı 2023
 Yeni Öğrenci Oryantasyon Programı 2023

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Vakfı işbirliğinde eğitim-öğretime bu yıl başlayan öğrenciler için geniş kapsamlı bir Oryantasyon Programı başlattı. Yoğun ilginin yaşandığı etkinlikte öğrenci toplulukları da stant açarak faaliyetlerini yeni arkadaşlarına projelerini anlatma fırsatı buldu.

BUÜ, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Birlik Vakfı Bursa Şubesi, Genç Birlik, Diriliş Öğrenci Topluluğu ve Dört Öğrenci Birliği tarafından gerçekleştirilen gerçekleştirilen “Oryantasyon Günleri” programı, Görükle Kampüsü’ndeki Mediko Binası’nın önünde başladı. Etkinliğin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Birlikte Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ VE KALABALIK ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİYİZ”

Açılış töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bu yıl 7.si düzenlenen organizasyonun son derece dinamik olduğunu ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğüne işaret etti. Üniversitelerin sadece eğitim-öğretim görülen kurumlar olmadığının altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Burası aynı zamanda kültürel ve sosyal gelişimin de yaşandığı çok önemli yerler. Öğrenci toplulukları da bu anlamda çok özel bir konumda bulunuyor. Bu yıl bünyemize katılan 13 bin yeni öğrenciyle yaklaşık 71 bin öğrenci sayısına ulaştık. Türkiye’nin en köklü ve öğrenci sayısı itibariyle en büyük üniversitelerinden birisiyiz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emekleri olan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza, Büyükşehir Belediyemize, Birlik Vakfımıza ve öğrenci topluluklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Programa ilgi gösteren tüm öğrenci topluluklarımıza ve katılan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun. Herkese başarılı ve sağlıklı bir dönem diliyorum” şeklinde konuştu.

GENÇLERE YAPILAN YATIRIM, ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPILACAK YATIRIMDIR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise mezunu olmaktan büyük onur duyduğu üniversitenin organizasyonuna destek sağlamaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Başkan Alinur Aktaş; “Burada okumak büyük bir ayrıcalık. 34 yıl önce üniversiteye başlamış, 30 yıl önce de mezun olmuş bir abiniz olarak şunları söylemek istiyorum. Çok çabuk geçecek, hiçbir şey anlamayacaksınız. Belki de ilerleyen yıllarda şunları da yapsaydım diyeceksiniz. Öğrenci toplulukları bizler için çok kıymetli. Belediye olarak önem veriyoruz. Lütfen şehir, ülke ve kendi geleceğiniz adına üretin. Bizler de sizlere destek verelim. Vatanına, devletine ve bayrağına bağlı, ülkesini seven, gerçek anlamda heyecanı ve hayalleri olan gençler yetişsin istiyoruz. Büyükşehir Gençlik Kulübümüz var. Oraya üye olmanızı tavsiye ederim. Çok sayıda farklı organizasyon yapıyoruz. Kampüs içerisinde bir gençlik merkezi ve spor merkezi yapıyoruz. Birazdan oraları ziyaret edeceğim. İnşallah yakın zamanda onları da hizmete açacağız. Eğitimin daha kaliteli olması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Gençlere yapılacak yatırım, ülkenin geleceğine yapılacak yatırımdır. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

BUÜ Trambolin Ekibi öğrencilerinden oluşan Karizma Show’un gösteri düzenlediği organizasyonda, Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile beraberindekiler öğrenci topluluklarının açtığı stantları ziyaret etti. Heyet daha sonra kampüs içerisinde yapımı devam eden Gençlik Merkezi ve Spor Merkezi inşaatlarında incelemede bulundu.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [1.423]