Ukrayna'dan Üniversitemize Geçiş İşlemleri

Yükseköğretim kurumlarının, kendi imkân ve kapasiteleri ölçüsünde ve sadece Ukrayna'daki üniversitelerde öğrenim görürken yaşanan olaylardan dolayı ülkemize gelmek zorunda kalmış öğrencilerin yararlanabilmelerine yönelik olarak program ölçeğinde belirlenen yatay geçiş kontenjanlarına 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında öğrenci başvurusu kabul edilecektir.

Başvuran adayların durumu 28.03.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararındaki esaslar çerçevesinde değerlendirilerek, duyurulan kontenjanın yarısı kadar yedek adaylarla birlikte 20.04.2022 tarihi mesai saati bitimine kadar yükseköğretim kurumlarının internet sayfalarında ilan edilecektir. 21-22 Nisan 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar asil adayların kayıtları yapılacaktır.

Boş kontenjan kalması durumunda yedek aday listesi 23 Nisan 2022 günü ilan edilerek, yedek aday kayıtları 25 Nisan 2022 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar yapılacaktır.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ve öncesinde Ukrayna'daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olan ve şartları sağlayan öğrencilerin, 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar yatay geçiş için gerekli belgelerle beraber ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri                : 11-15 Nisan 2022

Başvuru Sonuç İlan Tarihi  : 20 Nisan 2022

Kayıt Tarihi                          : 21-22 Nisan 2022

Yedek Aday İlan Tarihi        : 23 Nisan 2022

Yedek Aday Kayıt Tarihi      : 25 Nisan 2022

Başvuru Yeri: İlgili birimlerin Öğrenci İşleri büroları

Birimlerin İletişim Bilgileri için TIKLAYINIZ.

Lisans Programları Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Önlisans Programları Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Yatay Geçiş Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

Özel Öğrenci Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

Başvuru ve Değerlendirme Sürecine İlişkin Bilgilendirme için TIKLAYINIZ.

YÖK Tarafından Tanınan Ukrayna'daki Yükseköğretim Kurumlarının Listesi için TIKLAYINIZ.

Şartlarla ilgili SORU ve CEVAPLAR için TIKLAYINIZ.

YÖK Bilgilendirme Duyurusu için TIKLAYINIZ.

HER NE SEBEPLE OLURSA İLAN EDİLEN TARİHLERDE

İLGİLİ PROGRAMLARA KAYIT YAPTIRMAYAN ADAYLAR

BU HAKLARINDAN VAZGEÇMİŞ SAYILACAKTIR!

Haber Tarihi : [08-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : [4.108]