Azami Öğrenim Süresi Sonu Sınavları ve Ders Kayıtları

SINAV TARİHLERİ:

Azami Süre Sonu 1. Ek Sınavları (15. Madde) : 12 Şubat  2024 – 16 Şubat 2024

Azami Süre Sonu 2. Ek Sınavları (15. Madde): 19 Şubat  2024 – 23 Şubat 2024

 

DERS KAYITLARI:

Azami süre sonu sınavlarına katılarak sınavlar sonunda ders sayısı beş (5) ve altına düşüren  öğrenciler, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına ilişkin  ders kayıtlarını ek sınavlar bitiminde birimleri tarafından Yönetim Kurulu Kararı alındıktan ve notları otomasyon sistemine işlendikten sonra yapacaklar. Bahar yarıyılında alabilecekleri dersi bulunmayan öğrenciler ise ders kayıtlarını bir sonraki eğitim öğretim yılının Güz  yarıyılında yapacaklar.

Ek sınavlara girmeden önce beş (5) ve daha az dersi bulunan öğrenciler ek sınava girmek istemeyip doğrudan kayıt yenileme hakkına da sahip oldukları için kayıt yenileme ile ilgili durumlarını ders kayıtları başlamadan önce birimlerine başvurarak durumlarını incelettirmeleri gerekir. Birimleri tarafından beş (5) ve daha az dersi olduğu onaylanan öğrencilerin dönem ücretlerini yatırarak ders kaydı yapabilmeleri için akademik dönemlerini birimlerinin Öğrenci İşleri bürosuna ileterek açtırmaları gerekir. Bu haktan yararlanmak istemeyen öğrenciler ise ders kayıtlarını ek sınavlardan sonra durumları Yönetim Kurulu Kararı ile kesinleştikten sonra yaptıracaklar.

Azami süre sonu sınavlarından önce veya sonra öğrencilere mevzuat gereği verilen süre ders sayısı ile ilişkili olduğu için ders sayısını beş (5) ve altına düşüren öğrenciler fazladan seçmeli ders alamazlar ancak seçmeli derslerini aynı gruptan farklı seçmeli ders ile değiştirebilirler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-Oca-2024 05:58]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [11-Oca-2024 06:05]

Duyuru Görüntüleme : [2.188]