BİLDİRİ YAZIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Sempozyumda özet yerine bildirilerin tam metni istenmektedir. Bildiri gönderme formunda 1. dosya bildiri yazarlarının isimlerinin olduğu bildiri dosyası, 2. dosya bildiri yazarlarının isminin olmadığı bildiri dosyası, 3. dosya ise intihal raporu dosyasıdır. İntihal programı olarak iThenticate programını kullanınız. Rapor sonucu %20’nin üzerinde olan bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Sempozyuma gönderilen bildirilerin, alanına göre, bilim kurulundaki iki hakem tarafından değerlendirildikten sonra kabul edilecektir. Hakem sürecinden geçmiş tüm bildiriler, bildiri USB’sinde yayınlanacaktır.
- Yayınlanmasına karar verilen bildirilerin, aşağıdaki alt başlıkları kapsamak koşulu ile, kaynakça hariç en fazla 10 sayfa olarak yazılmalıdır.
- Bildirilerde yer alması gereken alt başlıklar
- Özet / Abstract ve anahtar kelimeler (Özette araştırmanın amacı, yöntemi ve en önemli bulgu ya da bulguları verilmedir.)
- Giriş ve çalışmanın amacı (Bu kısımda çalışmanın hangi soru ya da sorulara cevap aradığı, araştırma problemi ve araştırmanın önemine ilişkin net fikir oluşumunu sağlayacak açıklıkta bilgiler verilmelidir.)
- Araştırma konusuyla ilgili kavramsal / kuramsal çerçeve (Bu kısımda, özellikle çalışma konusu ve amacıyla ilişkili yurt içi ve yurt dışı çalışmalar özetlenmeli ve yapılan / yapılmakta olan çalışmanın bu anlamda niçin önemli / anlamlı olduğu, hangi boşluğu dolduracağı, literatüre hangi yönden katkı sağlayabileceği, diğer çalışmalardan farklı yönü net olarak açıklanmalıdır.)
- Yöntem (Araştırma için kullanılan temel yaklaşım ile ana kütle, örneklem, veri toplama yöntem ve aracı ile ölçekler, varsa ekonometrik altyapı ile yöntemin niçin tercih edildiğine yer verilmelidir.)
- Bulgular ve yorumlama (Verilerin analizi ya da kavramsal çalışmalarda ulaşılan sonuç ya da bulgular, kavramsal / kuramsal çerçeve ile ilişkilendirilerek tartışılmalı ve benzerlik ve farklılıklar ile bunların sebeplerine ilişkin değerlendirmeler yapılmalıdır. Henüz son bulgularına ulaşılmamış araştırmalar için ise beklenen ya da tahmini bulgular ve bunlara ilişkin yorum ve değerlendirmelere yer verilmelidir.)
- Sonuç ve öneriler (Burada, kavramsal / kuramsal çerçeve ile ilişkilendirilmiş ve ilgili yazına katkı olduğu ya da olacağı düşünülen önemli konulara yer verilmelidir. Çalışmanın beklenen yararlarına değinildikten sonra, paydaşlara ilişkin olarak öneriler yazılmalı; çalışmanın nasıl geliştirileceği belirtilmelidir.)
- Kaynakça (Bu kısımda atıfta bulunulan araştırmalar APA formatına uygun olarak yazılmalıdır.)
BİLDİRİ YAZIM KURALLARI
2. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu'na gönderilen bildiriler, içerik ve biçimsel olarak 2. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu Bilim Kurulu ve Yürütme Kurulu koordinasyonu ile değerlendirilecek ve sonuçlar yazarlara çalışmalarını sisteme yüklemelerinden itibaren en geç 10 gün içinde, mail yoluyla gönderilecektir; toplu olarak ise 27 Mart 2017 Pazartesi günü ilan edilecektir.
Bildirilerin Tam Metni, 13 Mart 2017 Pazartesi günü saat 23:59'a kadar sisteme yüklenebilecektir. Belirtilen tarihten sonra sistem kapanacağı için kabul edilmeyecektir.
Bildiriler aşağıdaki yazım kriterleri doğrultusunda hazırlanmalıdır
- Başlık Türkçe ve İngilizce büyük harflerle, tek boşlukla, ortalanmış, "12 punto" ve "Times New Roman" fontu ile yazılmalıdır.
- Yazarların tümünün ünvanları, adları, soyadları, e-posta adresleri ve kurumları başlık altında tek boşlukla, sağa yaslanmış, "11 punto" ve Times New Roman" fontu yazılmalıdır
- Bildirinin Türkçe ve İngilizce özeti tek boşlukla, iki yana yaşlanmış, "9 punto" ve "Times New Roman" yazılmalıdır, 300 kelimeyi geçmemelidir.
- Bildirinin Türkçe ve İngilizce anahtar kelimeleri / keywords tek boşlukla, sola yaslanmış, "9 punto" ve "Times New Roman" yazılmalıdır, 5 kelimeyi geçmemelidir.
- Bildiri kaynakça hariç 10 (on) sayfayı geçmemelidir.
- Metin tek boşlukla, iki yana yaslanmış, "10 punto" ve "Times New Roman" yazı karakteri kullanılarak yazılmalıdır.
- Kaynakça bölümü tek boşlukla, iki yana yaslanmış,"10 punto" ve "Times New Roman" yazı karakteri kullanılarak yazılmalıdır.
- Sayfa kenar boşlukları 2,5 cm (standart) olmalıdır.
- Metinde paragraf öncesi ve sonrasında 6 nk boşluk bırakılmalıdır. Paragraf başlangıcı yapılmamalıdır.
- Metin içinde kullanılan kısaltmalar parantez içinde açıklanmalıdır. Klavyede bulunmayan işaret ve semboller siyah kalemle çizilmelidir.
- Kaynaklar metin içinde gösterilmelidir. Kaynak gösterilirken, yazarın soyadı, yıl ve sayfa numarası parantez içinde yazılmalıdır. Örnek: (Arslan, 2012: 112).
- Çalışmanın en sonunda kaynakça gösterilirken alfabetik sıraya göre yazılmalıdır ve kaynakların öncesi ve sonrasında 6 nk boşluk bırakılmalıdır.
- Kaynakça APA sistemine göre yazılmalıdır.
- Kaynakça yazımında; kitaplar yazılırken: Önce yazarın soyadı yazılmalı, virgül konulmalı ve adının baş harfi yazıldıktan sonra nokta konularak kitap adı, basım yeri, basım sayısı, basıldığı yer, yılı ve sayfa numarası sırasıyla yazılır ve nokta konulur. İki yazarlı kaynaklarda ilk yazarın adının baş harfinden sonra noktadan sonra virgül yazılarak devam edilir.
- Makale ve diğer kaynaklar gösterilirken ise; önce yazarın soyadı yazılmalı, virgül konulmalı ve adının baş harfi yazıldıktan sonra nokta konularak tırnak içinde makalenin adı yazılmalı sonra virgül konulmalı, sırasıyla ve aralara virgül konularak dergi adı, cilt ve sayı no, basım yeri, yılı ve sayfa numarası yazılır ve nokta konulur. İki yazarlı kaynaklarda ilk yazarın adının baş harfinden sonra noktadan sonra virgül yazılarak devam edilir.
NOT: Bildirileri kabul edilen tüm bildiri yazarlarının bildirilerini kongrede sunmaları gerekmektedir. Bildiri dili Türkçedir. Bildiriler için Tarafımızdan ISBN numarası alınarak, katılımcılara bildiri USB'si verilecektir.