"Benim İçin Kütüphane" VİDEO YARIŞMASI

55. Kütüphane Haftası (25-31 Mart 2019) kapsamında; Bursa Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Merkez Kütüphane konulu “Benim İçin Kütüphane" Video Yarışması düzenlenecektir.

Dereceye giren ilk 3 yarışmacıya sırasıyla;

1. Yarışmacıya Casper VIA.G3 Akıllı Telefon (6.22”) + 1000 TL

2. Yarışmacıya Casper VIA.M4 Akıllı Telefon (5.5”) + 750 TL

3. Yarışmacıya Casper S10 Tablet (10”) + 500 TL

hediye edilecektir.

*Tüm katılımcılara COMODO (%100 virüssüzlük garantili) Antivürüs yazılımı hediye

*Katılan öğrencilerimizden çekilişle 6 öğrenciye yaz dönemi eğitim ve burs desteği

hediye edilecektir.

KATILIM KOŞULLARI VE ŞARTLAR

1. Benim İçin Kütüphane Video Yarışması, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan tüm öğrencilere açıktır.
  2. Yarışmaya gönderilecek videoların özgün olması gerekmektedir. Katılımcıya ait olmayan videolarla başvurulması halinde, telif haklarıyla ilgili hukuksal sorumluluk şahıslara ait olacaktır. Yarışmaya video gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.
  3. Yarışmaya gönderilecek videolar daha önce başka bir yarışmada derece ve ödül almış olmamalıdır. Yarışmaya katılmak üzere gönderilen çalışmaların geri verilmesi söz konusu değildir. Yarışmaya gönderilen eserler Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde arşivlenerek gerekli bulunduğu zaman yayınlanacak ya da sergilenecektir.
  4. Gönderilecek videolar, T.C. Kanunlarına ve genel ahlak kurallarına aykırı olmamalıdır. Bu tür eserler, doğrudan ve haber verilmeksizin değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  5. Yarışma boyunca kütüphane içerisinde video çekmek serbest olacaktır.
  6. Video içerisinde bulunması muhtemel 2. veya 3. kişiler hakkındaki sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır.
  7. Yarışmaya başvuracak kişilerin Merkez Kütüphane Danışma birimine gelerek şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.
  8. Yarışmaya başvuracak kişiler daha önce ve de şu an kütüphanede yarı zamanlı çalışıyor olmamalıdır.
  9. Şahsen yapılacak başvuruda doldurulacak olan Başvuru Formu’nda yarışmacının kimlik ve iletişim bilgileri eksiksiz olmalıdır.
  10. Yarışmaya başvuran kişiler haklarını bir başkasına devredemezler.
  11. Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 29 Mart 2019’dur. Başvurular mesai saatleri (08.00-17.00) içerisinde Kütüphane Danışma Birimine yapılacaktır.
  12. Çekilecek videolar maksimum 2 dk. uzunlukta olmalıdır.
  13. Çekilecek videolar; Bursa Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Hizmetleri, Önemi, Faaliyetleri, Özellikleri, Avantajları, Faydaları vb. ile ilgili olması gerekmektedir. (Genel olarak kütüphane olgusu ya da başka bir kütüphane hizmetleri hakkında çekilecek videolar değerlendirme dışı kalacaktır.)
  14. Her katılımcı sadece 1 (bir) video ile katılım sağlayacaktır.
  15. Katılımcılar çektikleri videoları Merkez Kütüphane Danışma Birimine şahsen elden teslim edeceklerdir.
  16. Katılımcılar, başvuru esnasında öğrenci kimlik kartlarını yanlarında bulundurmalıdır.
  17. Dereceye girenler kütüphane web sayfası aracılığıyla duyurulacaktır.

VİDEOLARDA ARANACAK NİTELİKLER

1. Yarışmaya gönderilecek olan videolar, doğrudan ya da dolaylı olarak “Bursa Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphane” konusunu içermelidir. Konunun dışında gönderilecek videolar değerlendirme dışında bırakılacaktır.

1.1 Merkez Kütüphane içerisinde ya da hakkında çekilmiş videolar

1.2 Merkez Kütüphane Hizmetleri, Önemi, Faaliyetleri, Özellikleri vb. hakkında videolar

1.3 Merkez Kütüphane’nin önemi konusunda çekilen videolar

Gönderilecek olan videolar uygun çözünürlükte ve kalitede olmalıdır. Uygun görülen videolar kurumsal web sayfası ve kurumsal sosyal medya hesaplarında yayınlanacaktır.

VİDEOLARIN TESLİM EDİLMESİ

Videolar yukarıda belirtilen koşullara uygun olarak; Danışma Biriminde bulunan Başvuru Formu ile birlikte Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi Danışma Birimine şahsen elden teslim edilecektir.

DEĞERLENDİRME

Eserler, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı içerisinde oluşturulan jüri tarafından değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Yarışmaya son katılım tarihi: 29 Mart 2018

Değerlendirme tarihi: 01-05 Nisan 2019

Sonuç açıklama ve ödül töreni tarihleri sonraki bir duyuru ile ilan edilecektir.

İletişim:

Bursa Uludağ Üniversitesi