İçindeki Fotoğrafçıyı Özgür Bırak ( Merkez Kütüphane Konulu Fotoğraf Yarışması )

54. Kütüphane Haftası (26 Mart-01 Nisan 2018) kapsamında; Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Merkez Kütüphane” konulu fotoğraf yarışması ve sergisi düzenlenecektir.

Dereceye giren ilk 3 yarışmacıya sırasıyla;

1. Yarışmacıya Casper VIA.F2 model Akıllı telefon
  2. Yarışmacıya Kodak Pixpro AZ401 Siyah 16MP 40X Optik Zoom Dijital (Fotoğraf makinesi)
  3. Yarışmacıya Kodak Pixpro AZ252 Siyah 16MP 25X Optik Zoom Dijital (Fotoğraf makinesi)

hediye edilecektir.

KATILIM KOŞULLARI VE ŞARTLAR

1. Fotoğraf yarışması, Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan tüm öğrencilere açıktır.

2. Yarışmaya başvuracak öğrenciler Başvuru Formu’nu doldurarak Kütüphane Danışma Birimine (en az A4 boyutunda) kuşe kağıda basılı çıktı alınmış olarak ve ayrıca (USB vb. cihaz ile dosya halinde) şahsen elden teslim edeceklerdir. Yarışmaya birden fazla fotoğraf ile katılabilmek mümkündür.

3. Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların özgün olması gerekmektedir. Katılımcıya ait olmayan fotoğraflarla başvurulması halinde, telif haklarıyla ilgili hukuksal sorumluluk şahıslara ait olacaktır. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.

4. Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar daha önce başka bir yarışmada derece ve ödül almış olmamalıdır. Yarışmaya katılmak üzere gönderilen çalışmaların geri verilmesi söz konusu değildir. Yarışmaya gönderilen eserler Uludağ Üniversitesi bünyesinde arşivlenerek gerekli bulunduğu zaman yayınlanacak ya da sergilenecektir.

5. Başvuru Formu’nda yarışmacının kimlik ve iletişim bilgileri eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

6. Gönderilecek fotoğraflar T.C. Kanunlarına ve genel ahlak kurallarına aykırı olmamalıdır. Bu tür eserler, doğrudan ve haber verilmeksizin değerlendirme dışı bırakılacaktır.

7. Yarışma boyunca kütüphane içerisinde fotoğraf çekmek serbest olacaktır.

8. Fotoğraf içerisinde bulunması muhtemel 2. veya 3. kişiler hakkındaki sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır.

9. Yarışmaya son katılım tarihi 23 Mart 2018’dir. Başvurular mesai saatleri (08.00-17.00) içerisinde Kütüphane Danışma Birimine yapılacaktır.

10. Dereceye girenler kütüphane web sayfası aracılığıyla duyurulacaktır.

11. Yarışmaya başvuracak kişiler şu an kütüphanede yarı zamanlı çalışıyor olmamalıdır.

FOTOĞRAFLARDA ARANACAK NİTELİKLER

1. Yarışmaya gönderilecek olan fotoğraflar, doğrudan ya da dolaylı olarak “Merkez Kütüphane” konusunu içermelidir. Konunun dışında gönderilecek fotoğraflar değerlendirme dışında bırakılacaktır.

1.1 Merkez Kütüphane’de çekilmiş fotoğraflar

1.2 Merkez Kütüphane Hizmetleri Hakkında fotoğraflar

1.3 Merkez Kütüphane’nin önemi konusunda çekilen fotoğraflar (Özçekim (selfie) de olabilir)

Gönderilecek olan fotoğraflar uygun çözünürlükte ve en az A4 formatında renkli kuşe kağıda çıktı alınmış olmalıdır.

ESERLERİN TESLİM EDİLMESİ

Fotoğraflar yukarıda belirtilen koşullara uygun olarak; Danışma Biriminde bulunan Başvuru Formu ile birlikte kuşe kağıda basılı çıktı alınmış olarak (en az A4 boyutunda) ve ayrıca (USB vb. cihaz ile dosya halinde) Kütüphane Danışma Birimine şahsen elden teslim edilecektir.

DEĞERLENDİRME

Eserler, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı içerisinde oluşturulan jüri tarafından değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Yarışmaya son katılım tarihi: 23 Mart 2018

Değerlendirme ve Sergi tarihi: 26 Mart-01 Nisan 2018

Sonuç açıklama tarihi: 09 Nisan 2018

Ödül töreni sonraki bir duyuru ile ilan edilecektir.

İletişim:

Kütüphane Danışma Birimi