Daire Başkanlığımız tarafından ScienceDirect, Scopus ve Mendeley veritabanlarının kullanımına yönelik olarak "Bilimsel Araştırma Kaynak ve Çözümleri" adı altında eğitim semineri düzenlenecektir.
Eğitim, Uludağ Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin, akademik çalışmalarını daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütmeleri amacıyla sağlanan bilimsel veritabanı ve araştırma çözümlerinin daha verimli bir şekilde kullanımını sağlamak ve yeni özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla bu konuda bilgi ve eğitim ihtiyacı duyan araştırma görevlileri, öğretim üyeleri ve tüm öğrencilerimize hitap etmektedir.
"Bilimsel Araştırma Kaynak ve Çözümleri" eğitimi 30 Kasım 2017 Perşembe günü Prof. Dr. M.Mete Cengiz Kültür Merkezi saat 10.00-12.00 saatleri arasında düzenlenecektir. Söz konusu sabah oturumunu kaçıranlar için aynı gün Merkez Kütüphane binası Seminer Salonu saat 14.00-16.00 saatleri arasında eğitim tekrarlanacaktır.
Tüm akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi bekliyoruz.
ScienceDirect; Dünyanın en çok kullanılan hakemli, tam metin bilimsel kaynak veritabanıdır. Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 35,000'den fazla elektronik kitap ve 3,800'den fazla elektronik dergi başlığını, geliştirilmiş teknoloji ile birleştirerek hızlı, kolay ve etkin bir keşif deneyimi sunar.
Scopus; Dünyanın en büyük ve kapsamlı makale özü ve atıf veritabanıdır. 5000+ farklı yayinevinden, hakem değerlendirmesinden geçmiş, interdisipliner, yerel ve küresel akademik literatürü (dergi, kitap, konferans, patent) araştırmacıların hizmetine sunar.
Mendeley; Dünyada 6.5 milyon kişi tarafından kullanılan referans yönetim ve akademik sosyal ağ sistemidir. Araştırmanızı kolay ve hızlı bir şekilde organize etmenizi, makale, kitap ya da tez yazarken kolayca atıf yapma ve kaynakça oluşturmanızı sağlar. İşbirliği olanakları yaratmanızı ve alanınızdaki en güncel araştırma trendlerini & çıktılarını takip etmenizi sağlar.
Tarih: 30 Kasım 2017 Perşembe
Saat-Yer: 10.00-12.00 Mete Cengiz Kültür Merkezi/Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Salonu (1. oturum)
14.00-16.00 Kütüphane Seminer Salonu (2. oturum)
Eğitimci: Saide Sak (ELSEVIER/RSS)
Not: Eğitim dili Türkçedir. Katılım için başvuru formu doldurulmasına gerek yoktur.
Her iki oturumda da ilk 1 saat ScienceDirect ve Scopus, ikinci saat diliminde ise Mendeley eğitimi verilecektir.
Eğitim süresinin verimli kullanılması adına bahsi geçen konularda (ScienceDirect, Scopus, Mendeley) sormak istediğiniz soruları bize önceden iletebilirsiniz.
Mendeley programını daha önce kullanmış ve de detaylı soru iletmek (yeni stil oluşturma vb.) isteyen kullanıcılarımız için saat 16.00-17.00 arası (Kütüphane Seminer Salonunda) diğer 2 oturumdan ayrı bir oturum düzenlenecektir. Dileyen kullanıcılarımız sadece bu oturuma katılabilirler.
Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Bize Ulaşın!
Merkez Kütüphane E-Kaynaklar Birimi
0 224 294 04 85 - 86