YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ “SULTAN 2. MURAD’I” ANLATTI

Osmanlı’nın ikinci kurucusu sayılan Çelebi Mehmed’in oğlu olarak dünyaya gelen 2. Murad Han, vefatının 573. yılında Bursa’daki hazîresi başında 03 Şubat 2024 dualarla anıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı, Muradiye Külliyesi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı’nın hazire başında yaptığı duaların ardından anma töreni Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde devam etti. Açılış konuşmasını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı panel programında İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Sultan 2. Murad hakkında önemli bilgiler verdi. Dr. Öğr. Üyesi Doğan Yavaş, , Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim ve Öğr. Üyesi Asuman Türkmen’in konuşmacı olarak atıldığı panel programı, Muradiye çorbası ikram ile sona erdi.

Haber Tarihi : [08-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [248]