YÜKSEKOKULUMUZ DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞEN ACUN KÖKSALANLAR EDİTÖRLÜĞÜNDEKİ TURİST REHBERLERİ VE ADAYLARI İÇİN ANADOLUDA TÜRK İSLAM DÖNEMİ MİMARİ YAPILAR ADLI KİTAP ÇIKMIŞTIR.
 YÜKSEKOKULUMUZ DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞEN ACUN KÖKSALANLAR EDİTÖRLÜĞÜNDEKİ TURİST REHBERLERİ VE ADAYLARI İÇİN ANADOLUDA TÜRK İSLAM DÖNEMİ MİMARİ YAPILAR ADLI KİTAP ÇIKMIŞTIR.

Bugün kültürel bir zenginlik ve köklerimizin yansıması olarak görülen eserler Türk-İslam kültürünün Anadolu coğrafyasında meydana getirdiği büyük değişimi de geçmişten günümüze taşımaktadır. Özellikle kültür turlarında ön plana çıkan Türk-İslam eserleri büyük bir kültürel zenginliği barındırmaktadır. Bununla birlikte söz konusu değerlerin yaşatılabilmesi ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için öncelikle ziyaretçilere doğru bir şekilde aktarımı ve yapı (eser) ile kültür arasında bağ kurulması gerekmektedir. Buradan hareketle Anadolu’da görülen Türk-İslam dönemi mimari yapıları bu güzel eserde otuz iki bölüm halinde sunulmuştur. 
Doç. Dr Özcan ZORLU, Dr. Öğretim Üyesi Ayşen ACUN KÖKSALANLAR ve Doç. Dr Hande AKYURT KURNAZ editörlüğünde Paradigma Akademi Yayınları'ndan çıkan Turist Rehberleri ve Rehber Adayları İçin Anadolu’da Türk İslam Dönemi Mimari Yapılar isimli esere MYO müdürümüz Sayın Prof. Dr. Hasan Basri ÖCALAN Hazire, Mezarlık ve Mezar Taşları bölümü ile,  MYO müdür yardımcımız  Dr. Öğr. Üyesi Ayşen ACUN KÖKSALANLAR İmarethane, Aşhane ve Tabhaneler  bölümü ve  Öğr. Gör. Burcu SOYKÖK Konaklar ve Yalılar-Türk Hamamları bölümleri ile kaktı sağlamıştır. Bu güzel esere katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyoruz.
 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [708]