Yazılım Geliştirme Süreçlerinde Yapay Zeka ve Yapay Zeka ile Uygulama Geliştirme
 Yazılım Geliştirme Süreçlerinde Yapay Zeka ve Yapay Zeka ile Uygulama Geliştirme

Uludağ Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu olarak düzenlediğimiz etkinlikte, yapay zeka dünyasındaki son gelişmeler ve güncel araçlar ele alındı. Etkinlikte, Yazılım Academy kurucusu ve yazılım eğitmeni Alper Tunga, yapay zekanın iş dünyasına etkilerini ve bu teknolojilerin profesyonel yaşamda nasıl etkin kullanılabileceğini bizlerle paylaştı.

Etkinliğin ilk bölümünde, yapay zekanın:

Şirketler, devletler ve girişimciler tarafından kullanım alanları ve güncel etkileri ve gelecekteki potansiyel yansımaları tartışıldı.
Bu kapsamlı değerlendirmeler, yapay zekanın toplumsal ve sektörel dönüşümdeki kritik rolünü gözler önüne serdi.

İkinci bölümde, yapay zeka destekli araçların araştırma ve yazılım geliştirme süreçlerine entegrasyonu ele alındı. Öne çıkan araçlar arasında:

Perplexity, ChatGPT Search ve Gemini 1.5 Pro ile hızlı ve doğru bilgiye erişim,
Cursor, Windsurf, Claude, Vercel v0 ve Bolt ile yazılım geliştirme süreçlerinin otomasyonu yer aldı.
Etkinlikte, Claude ile wireframe tasarımları oluşturulması, Cursor, Windsurf ve Bolt ile kod üretiminin otomasyona geçirilmesi, Vercel v0 ile dakikalar içinde kullanılabilir tasarımlar geliştirilmesi gibi uygulamalar da deneyimledik.

Yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerinde sunduğu bu yeniliklerin, gelecekte sektörel dönüşümde önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm katılımcılara ve katkıları için hocalarımız Doç. Dr. Fatih Gürses ve Eda Sönmez’e teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Oca-2025]

Haber Görüntüleme : [66]