Misyon ve Vizyonumuz

Misyon ve Vizyonumuz:

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı olarak, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet vermekteyiz. Donanımlı ve alanında uzman personelimiz ile bünyemizde bulunan T.C. Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı Doku Tipleme Laboratuvarı ve İmmünoloji Laboratuvarı ile gerçekleştirdiğimiz rutin hastane immünoloji testlerinden, organ nakli için kritik öneme sahip olan immünolojik testlere kadar geniş bir yelpazede hizmet olanağı sunuyoruz. Laboratuvarlarımızdaki alt yapı olanaklarını araştırmalarda da yoğun olarak kullanmaktayız. Bu doğrultuda hem Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hem toplum sağlığına değer katmayı taahhüt ediyoruz. 

Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak Ana Bilim Dalı bünyemizde öğrencilere yönelik olarak, yüksek lisans ve doktora programlarımız aracılığıyla geleceğin, sağlık ve akademisyen adayı profesyonellerini yetiştirmekteyiz. İmmünoloji alanında verdiğimiz derinlemesine bilgi ve pratiğin yanı sıra, bilimsel yöntemlerle düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimizin, bağışıklık sistemi ve immünoloji konularında uzman-liderler olarak yetişmelerine olanak sağlamak önemli hedeflerimizden biridir. Alanında uzman kadromuz ile immünoloji alanında bilgi ve pratiğin sınırlarını genişletmeyi hedefliyoruz. Ek olarak sağladığımız staj imkanları ile de stajyerlerin kendilerini geliştirmelerini destekliyoruz.

İmmünoloji Ana Bilim Dalı olarak vizyonumuz, bünyesinde bulunduğumuz Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ve toplum sağlığına en iyi şekilde katkı sağlamanın yanında, ulusal ve uluslararası düzeyde bağışıklık sistemi araştırmalarında öncü bir kurum olmaktır. Bilimsel araştırmalarda en son teknoloji ve yöntemleri kullanarak, bağışıklık sistemiyle ilgili karmaşık sorunları anlayıp, tedavi amaçlı yaptığımız araştırmalar ile toplum sağlığına ve akademik dünyaya katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, bağışıklık sistemi hastalıkları, organ nakli, kanser ve immün terapiler gibi alanlarda yeni tedavi yöntemleri ve stratejileri geliştirme hedefimiz bulunmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda farklı merkezler ile de işbirliği içerisinde hareket ederek ortak çalışmalar yürütüyoruz. Geleceğin zorluklarına ve fırsatlarına yönelik hazır ve donanımlı bir şekilde ilerlemeyi sürdürüyoruz.
 

Bu sayfa için ayırdığınız 0 saniyedir de gelişmeye ve üretmeye devam ediyoruz.
 

Yer ve Altyapı:

Ana Bilim Dalı bünyesinde, Mikrobiyoloji Merkez Laboratuvarı içerisinde hizmetlerini sürdüren Rutin İmmünoloji Laboratuvarı ve  T.C. Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı Doku Tipleme Laboratuvarları yer almaktadır. Bu laboratuvardaki alt yapı olanakları araştırmalarda da yoğun olarak kullanılmaktadır. Anabilim Dalımız öğretim üyesi odaları, rutin ve araştırma laboratuvarını içermekte olup Temel Tıp Bilimleri Binası Zemin Katında yerleşiktir.
 
Anabilim Dalı Laboratuvarlarımızın altyapısı bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan rutin hizmet ihaleleri, 4 TÜBİTAK ve 7 BAP araştırma projesi kapsamında oluşturulmuştur. 

Sahip olunan imkanlar; 
İmmünoloji Laboratuvarı: 2 adet Akım Sitometri Sistemi, Immünfiksasyon Elekroforez Sistemi, 2 adet İmmünoblot Analiz Sistemi, Fluoresan mikroskop, Karbondioksitli etüv (Lenfosit Kültürü), binoküler ışık mikroskopu, otomatik ELISA analiz cihazı
 
Doku Tipleme Laboratuvarı: Klas II Biyogüvenlik kabini, Luminex 200 Cihazı, Jel elektroforez sistemi, Jel görüntüleme sistemi, Inverted Fluoresan Mikroskop, DNA izolasyon robotu, PCR cihazları, Derin dondurucular ve buzdolapları.
 
Araştırma Laboratuvarı: 2 adet Klas II Biyogüvenlik kabini (Hücre kültürü), Karbondioksitli etüv, Western-Blot Sistemi, Fluoroluminometre, -80oC ve -20oC derin dondurucular, buzdolapları 

 


 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eyl-2023 13:21]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [08-Eyl-2023 13:15]

İçerik Görüntüleme : [408]