UÜİF Kütüphanesi Üyelik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

KİMLER KÜTÜPHANEYE ÜYE OLABİLİR?


Uludağ Üniversitesi’nde eğitimi devam eden tüm öğrencilerimiz ve Uludağ Üniversitesi bünyesinde çalışan tüm akademik ve idari personel kütüphanemize üye olabilir. Kütüphanemizin tüm kaynaklarından yararlanabilir.

 

KÜTÜPHANEYE NASIL ÜYE OLABİLİRİM?


Kütüphane üyeliği (bir defaya mahsus) kütüphane danışma hizmetlerinden temin edeceğiniz iletişim bilgilerinizi içeren formun doldurulup, kütüphane hesabının aktifleştirilmesiyle başlar. Formda yer alan kimlik ve iletişim bilgilerinin güncel ve doğru olduğundan ve değişikliklerin Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine bildirilmesinden üyeler şahsen sorumludurlar.  

 

ÜYELİK HAKLARIM NELERDİR, NELERE DİKKAT ETMELİYİM?


Kütüphane üyelerimiz, aynı anda lisans düzeyinde en fazla 2 adet, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 5 adet kitap ödünç alabilirler.

Akademik Personel 30 gün diğer üyelerimiz ise en geç 15 gün içerisinde ödünç aldıkları kitapları iade etmekle yükümlüdürler. Ayrıca bu süre içerisinde veya sonunda tüm üyelerimizin 2 defa uzatma hakları mevcuttur.

Üzerinde iade tarihi geçmiş kitap bulunan üyemiz, kitabı iade etmeden yeni bir kitap ödünç alamaz.

Ödünç alınan kitabın kaybedilmesi ya da yıpratılması durumunda, taşınır mal yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre işlem yapılır.

 

ÜYELİĞİMİ NASIL SONLANDIRMALIYIM?


Uludağ Üniversite ile mezuniyet, yatay geçiş vb. birtakım sebeplerle ilişiğini kesecek üyeler, kütüphaneden de ilişik kesme belgesi almak zorundadırlar. İlişik kesme belgesinin düzenlenmesiyle kütüphane üyeliği de sonlandırılır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [20-Nis-2022 10:51]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [21-Nis-2022 08:36]

İçerik Görüntüleme : [1.605]