Staj Hareketliliği Gidiş Belgeleri

1. Kabul Mektubu (Letter of Acceptance)

Staj yapılacak kurumdan alınacak olan kabul belgesidir. Üzerinde stajın başlangıç ve bitiş tarihleri gün/ay/yıl biçiminde net olarak belirtilmiş olmalıdır.

Staj hareketliliğine başvuru için taranmış kabul mektupları kabul edilmektedir ancak daha sonra vize başvurusunda orijinal ihtiyaç olabileceği için orijinalinin de karşı kurumdan istenmesi tavsiye edilmektedir. Orijinal kabul mektubuna ihtiyaç olup olmadığını öğrenmek için başvurduğunuz ülkenin konsolosluğundan bilgi alabilirsiniz.

Mektup, kurumun antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve mühürlü olmalı ve imzalayan yetkilinin unvanı mutlaka belirtilmelidir.

Örnek kabul mektubu

2. Vize Yazısı

Vize yazısı BUÜ Rektörlüğü tarafından vize almanızı kolaylaştırmak amacı ile verilen bir belgedir. Vize yazısının yazılması için kabul mektubunun gelmiş olması gerekmektedir.

Vize yazısı konsolosluklar ve karşı üniversite tarafından “Burs Belgesi”, “Erasmus Öğrenci Belgesi” vb. isimlerle anılabilir.

BUÜ vize yazısını dijital veya ıslak imzalı olarak vermektedir. Vize randevu tarihinizden 30 gün önce tarafınıza vize yazısı hazırlanması ve belgeyi hangi tür imza ile almak istediğinizi içeren talebinizi e-posta ile Erasmus Koordinatörlüğü’ne göndermeniz gerekmektedir. Belgenin dijital/ıslak imza formatı hakkında bilgi almak için başvuracağınız büyükelçilik/konsolosluk ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

3. Learning Agreement for Traineeships (LAfT)

Learning Agreement for Traineeships (LAfT), çalışma programı, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma vs. gibi konulara ait bilgileri içerir. Ayrıca tarafların rol ve yükümlülüklerini tanımlayan standart belgedir. Gönderen kuruluş, misafir olunan kuruluş ve öğrenci tarafından imzalanır.

LAfT’de yapılması gerekli görülen ve sonradan ortaya çıkan herhangi bir değişiklik üzerinde bütün tarafların mutabık kalması ve söz konusu değişikliğin derhal icra edilmesi gereklidir.

LAfT, öğrenci tarafından bölüm/fakülte koordinatörü ve karşı kurumdaki ilgili kişiyle birlikte doldurulup imzalandıktan sonra BUÜ Erasmus Koordinatörlüğü’ne en kısa sürede iletilecektir. LAfT standart bir belgedir. Bölüm/fakülte bazında farklılık göstermez. Her Erasmus öğrencisi tarafından mutlaka doldurulmalıdır.

4. Staj Eşdeğerlik Belgesi

Öğrenci tarafından doldurulup imzalanıp bölüm/fakülte koordinatörüne teslim edilir. Fakülte/bölüm koordinatörü tarafından, belgenin yönetim kurulundan geçmesi ve Erasmus Koordinatörlüğü'ne gönderilmesi için belge ilgili birime/birimlere iletilir. Belge, öğrenci tarafından Erasmus Koordinatörlüğü'ne teslim edilmez.

Staj Eşdeğerlik Belgesi

5. Online Linguistic Support (OLS)

Avrupa Komisyonu tarafından ücretsiz olarak sunulan dil sınavı ve dil kursundan oluşur. Erasmus Koordinatörlüğü tarafından, öğrenci hareketliliğe başlamadan önce öğrencinin e-posta adresine tanımlanır.

Öğrencilerin gidecekleri ülkenin dilinde verilir.

Sınav, iki aşamadan oluşur. Her iki aşamasına da katılmak zorunludur.

OLS sınav sonucu A1-B1 dil seviyesi arasında olan öğrencilere, sistem tarafından otomatik olarak OLS sınavına girdikleri dilde çevrimiçi kurs tanımlanacaktır. Kursu takip etmek zorunlu olmamakla birlikte, tavsiye edilmektedir.

B2 ve üzeri OLS dil sınavı sonucu olan öğrenciler, gittikleri ülkenin dilinde, isteklerine bağlı olarak, çevrimiçi dil kursu alabilirler.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Tem-2020 09:18]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [24-Oca-2024 06:29]

İçerik Görüntüleme : [13.865]