EGITIM BILIMLERI BÖLÜMÜ

Fotograf Albümü için tiklayiniz

EGITIM BILIMLERI BÖLÜMÜ

REHBERLIK VE PSIKOLOJIK DANISMANLIK ANABILIM DALI

Rehberlik ve Psikolojik Danisma alaninda Psikolojik Danisman ve Rehber Ögretmen yetistirmek amaciyla kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ana Bilim Dali 1993 yilindan beri bölüme ögrenci almaktadir. Ana bilim dali bünyesinde iki profesör, üç doçent, iki yardimci doçent, bir ögretim görevlisi ve dört arastirma görevlisi bulunmaktadir. Program basarili bir sekilde tamamlanip, program yeterlilikleri saglandiginda Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Alaninda Lisans derecesine sahip olunur. Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik alaninda lisans derecesi elde edebilmek için ögrencilerin programda almasi gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karsiligi) tümünü basariyla tamamlamak ve genel agirlikli not ortalamasinin 4.00 üzerinden en az 2.00 olmasi gerekir.
               Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Lisans Programinin amaci, rehberlik ve psikolojik danismanlik bilgi, beceri ve tutumlarina sahip, meslegin etik kurallarini bilen ve uygulayan, meslegindeki gelismeleri takip eden, arastiran, sorgulayan ve elestirel düsünebilen, karsilastigi problemlerle nasil bas edecegini bilen psikolojik danisman ve rehber ögretmenler yetistirmektir. Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Lisans Programi mezunlari, resmi ve özel okullarda, Rehberlik Arastirma Merkezlerinde, dershanelerde, üniversitelerde, sosyal hizmet kurumlarinda, Adalet ve Çalisma Bakanligi´nda, isletmelerin insan kaynaklari bölümlerinde psikolojik danisman olarak çalisabilmektedirler.
               Ögrenciler gerekli kosullari saglamalari halinde ikinci bir diploma sansi sunan Çift Ana Dal programi bünyesinde Psikoloji, Okul Öncesi Ögretmenligi, Sinif Ögretmenligi ve Özel Egitim bölümlerinde de egitim alma imkânina sahiptirler. Ana Bilim Dali bünyesinde ögrencilerin bireysel ve grup çalismalarini yürütebilmeleri için danisma odasi da bulunmaktadir. Lisans egitimini basari ile tamamlayan adaylar ALES sinavindan geçerli not almalari ve yeterli düzeyde yabanci dil bilgisine sahip olmalari kosuluyla lisansüstü programlarinda ögrenim görebilirler. Lisansüstü egitim kapsaminda Uludag Üniversitesi Egitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ana Bilim Dali programinda yüksek lisans ve doktora egitimi de verilmektedir.
               Ana bilim dalinda ögrenci ve ögretim üyelerinin isbirligi ile çalismalarini yürüten Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Toplulugu tanitim, oryantasyon, sosyal sorumluluk projeleri ve ögrenci etkinlikleri gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bilgi

Okunma Sayısı: 3694
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:13
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş