FRANSIZ DILI EGITIMI ANABILIM DALI TANITIMI

Fotograf Albümü için tiklayiniz

Ögretim Dili: Fransizca ve Türkçe

Ögretim süresi: 4+1

Hazirlik Programi: Var (Fransizca)

1. Anabilim Dali Hakkinda

Yabanci Diller Egitimi Bölümü Fransizca Ögretmenligi programi, Fransizca ögretmeni ihtiyacini karsilamak için 1981 yilinda Bursa Yüksek Ögretmen Okulu bünyesinde açilmistir. 1982 yilinda Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi bünyesinde yer almistir. 1998 yilina kadar lisans programini sürdüren Anabilim Dalinda 1998-1999 Egitim-Ögretim yilindan itibaren YÖK tarafindan hazirlanan program uygulanmaktadir. 1990-1991 Egitim-Ögretim yilindan itibaren Zorunlu Hazirlik sinifi uygulanmaya baslanmistir. Her egitim-ögretim yili basinda yapilan yeterlik sinavinda basarisiz olan ögrenciler, hazirlik sinifina devam ederler ve basarili olanlar anabilim dalindaki lisans ögrenimlerine baslayabilirler. Anabilim Dalimizda toplam 285 ögrenci kayitlidir. 

Anabilim Dalimizda 1 profesör, 1 doçent, 2 yardimci doçent, 1 ögretim görevlisi, 1 yabanci uzman ve 2 arastirma görevlisi olmak üzere, toplam 8 ögretim elemani görev yapmaktadir. Kurulusundan bu yana Anabilim Dalimiz bünyesinde en az bir yabanci uzman bulundurmaya özen göstermektedir.

Anabilim Dalimizda, Fransiz Dili Egitimi Yüksek lisans programi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bagli olarak 1992 yili itibariyle egitime baslamis ve halen Egitim Bilimler Enstitüsü bünyesinde devam etmektedir. Anabilim Dalimizda Fransiz Dili Egitimi Doktora Programi ise 2013-2014 egitim-ögretim yili itibariyle ögrenci almaya baslamistir. Halen lisansüstü programlarimizda toplam 25 ögrenci kayitlidir. 

2. Mezunlarin Is Imkânlari

Anabilim dalimizdan mezun olan ögrenciler basta Milli Egitim Bakanligina bagli resmi ve özel ilkögretim ve ortaögretim kurumlarinda ve dil ögrenme merkezlerinde Fransizca ögretmeni olarak çalisma olanaklari bulabilmektedir. Ayrica Bursa ve bölgesi Fransiz firmalarinin yogunlukta bulundugu ve yaklasik olarak 100.000 kisiye istihdam sagladigindan, Fransizca yabanci dil olarak ayrica bir öneme sahiptir. Bu nedenle mezunlarimiz Millî Egitim Bakanligina bagli kurumlar disinda ithalat-ihracat firmalarinda, sanayi kuruluslarinda, tercüme bürolarinda, turizm isletmelerinde, medya ve diger kurum ve kuruluslarda is olanaklari bulabilmektedirler.

3. Anabilim Dalimiza hizmet eden ögretim elemanlari

3.1. Emekli olan veya baska kurumlara geçis yapan elemanlarimiz

Prof. Dr. Hasan Anamur

Prof. Dr. Mustafa Durak

Doç. Dr. Ertugrul Efeoglu

Ögr. Gör. Mesut Sali

Ögr. Gör. Sadan Tugluk

Ögr. Gör. Nurcan Mattei

Yab. Uzm. Jean-Louis Mattei

3.2. Aramizdan ayrilan elemanlarimiz

Prof. Dr. Ali Özçelebi (1943 - 2006)

Prof. Dr. Seref Kara (1965-2017)

4. Yürütülmekte Olan Ulusal ve Uluslararasi Projeler

Fransiz Dili Egitimi Anabilim Dalinda yürütülmekte olan projeler mevcut degildir.

Bilgi

Okunma Sayısı: 1683
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:12
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş