Fotograf Albümü için tiklayiniz
Egitim Fakültesi Yabanci Diller Egitimi Bölümü Alman Dili Egitimi Anabilim Dali, ülkemizin Almanca ögretmeni ihtiyacini karsilamak için 1981 yilinda Bursa Yüksek Ögretmen Okulu bünyesinde açilmis ve 1982 yilinda Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi bünyesinde yeni yapilanma çerçevesinde yer almistir. Anabilim Dalimizda 1998-1999 Egitim-Ögretim yilindan itibaren YÖK tarafindan hazirlanan lisans programi uygulanmaktadir. 1990-1991 Egitim-Ögretim yilindan itibaren hazirlik sinifi uygulanmaya baslanmistir. Alman Dili Egitimi Anabilim Dali’inda ögrenim görmeye hak kazanan ögrencilerimiz yapilan düzey belirleme sinavi sonucu ya birinci siniftan yada U. Ü. Yabanci Diller Yüksekokulu’nda bir yillik hazirlik sinifinda yogun Almanca egitimi aldiktan sonra lisans egitimine baslamaktadirlar. Almanca ögretmenligi alaninda lisans derecesi elde edebilmek için ögrencilerin programda almasi gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karsiligi) tümünü basariyla tamamlamalari ve genel agirlikli not ortalamasinin 4.00 üzerinden en az 2.0 olmasi gerekmektedir.
Ögrencilerimiz Almanca ögretmenligi programinin yani sira Egitim Fakültesi bünyesindeki Ingilizce Anabilim Dalinda yan dal egitimi de yapabilmektedirler.
Alman Dili Egitimi Anabilim Dali’nda Yüksek Lisans programi da sunulmaktadir. Yüksek Lisans Programi hakkinda ayrintili bilgileri U. Ü. Egitim Bilimleri Enstitüsü web sayfasi üzerinden edinilebilirsiniz.
Alman Dili Egitimi Anabilim Dalimizda 1 Profesör, 2 Doçent, 2 Yardimci Doçent, 5 Ögretim Görevlisi , 1 Arastirma Görevlisi olmak üzere toplam 11 Ögretim Elemani görev yapmaktadir. Erasmus ve Secondos programi çerçevesinde 4 Alman ve 1 Avusturya üniversitesi ile ögrenci ve ögretim üyesi degisimi anlasmasi vardir. Gerekli kosullari saglayan ögrencilerimiz Erasmus ve Secondos Programi kapsaminda asagidaki üniversitelerden birinde 1 veya 2 dönem ögrenim görebilmektedirler.
Ersamus / Secondos programi kapsaminda isbirligi yapilan üniversiteler:
1. Universität Hamburg (Almanya)
2. Friedrich Schiller Üniversität (Jena, Almanya)
3. Technische Üniversität Dresden (Almanya)
4. Pädagogische Hochschule (Scwäbisch-Gmünd, Almanya)
5. Universität Innsbruck (Avusturya) (Ersamus)
Universität Innsbruck (Avusturya) (Secondos)
Anabilim Dalimizda bir seminer kütüphanesi , dersliklerde akilli tahta ve projeksiyon bulunmaktadir.
Akademik Personel
Yabanci Diller Bölüm Baskani Prof. Dr. Ayla GÖKMEN
Anabilim Dali Baskani Yrd. Doç. Dr. Hikmet Uysal
Prof. Dr. Gülten GÜLER
Doç. Dr. Yunus Alyaz
Doç. Dr. Anastasia Senyildiz
Yrd. Doç. Dr. Celal Kudat
Ögr. Gör. Dr. Yasemin Ceylan
Ögr. Gör. Dr. Arzu Orhan
Ögr. Gör. Dr. Munise Yetim
Ögr. Gör. Dr. Orhan Özmut
Ögr. Gör. Dr. Çigdem Basar