Fotograf Albümü için tiklayiniz
INGILIZCE ÖGRETMENLIGI ANA BILIM DALI
Ögretim Dili: Ingilizce & Türkçe
Ögretim Süresi :1+4 Yil
Hazirlik Programi :Var (Ingilizce)
Yabanci Diller Egitimi Bölümüne bagli olarak, Görükle Kampusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ingilizce Ögretmeni ihtiyacini karsilamak için 1981 yilinda Bursa Yüksek Ögretmen Okulu bünyesinde açilmistir. 1982 yilinda Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi’nin bünyesinde yeni yapilanma çerçevesinde yer almistir. 1998 yilina kadar lisans programini sürdüren Anabilim dalinda 1998-1999 egitim-ögretim yilindan itibaren YÖK tarafindan hazirlanan program uygulanmaktadir. 1990-1991 egitim-ögretim yilindan itibaren hazirlik sinifi uygulanmaya baslamistir.
Ingiliz Dili Egitimi Anabilim Dalinin temel amaci, ilk ve ortaögretim kurumlarindaki ögrencilere Ingilizce dersi verecek egitimcilerin yetistirilmesidir. Ikinci ögretim de mevcuttur. Mezunlar, özel ve resmi ortaögretim kurumlarinda Ingilizce ögretmeni, ihracat-ithalat yapan isletmelerde, tercüme bürolarinda, turizm isletmelerinde, medyada ve diger ticari kuruluslarda çalisabilirler.
Ingiliz Dili Egitimi Anabilim Dalinin vizyonu, bilgi toplumunun degerlerini özümsemis nitelikli Ingilizce ögretmenleri yetistirmenin yani sira egitim, ögretim ve ögretmenlik meslegiyle ilgili alanlarda bilgi üreten ve uygulayan, sürekli kendini gelistiren, yetistirdigi ögretmenlerle örnek gösterilen, mensubu olmaktan onur duyulan bir Anabilim dali olmaktir.
Ingiliz Dili Egitimi Anabilim Dalinin misyonu, Atatürk ilke ve devrimlerine içtenlikle bagli, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, hosgörülü, adil, demokrasi kültürünü özümsemis, mesleki yeterlilik ve duyarliga sahip, arastiran, analitik ve elestirel düsünebilen, iletisim becerileri gelismis, kendisi ve çevresiyle barisik, yapici, yaratici ve seçkin ögretmenler yetistirmek.
Ingiliz dil egitimi ve ögretmenligi ile ilgili alanlarda temel ve uygulamali özgün bilimsel arastirmalar yapmak. Toplumun gereksinim duydugu konularda kurumlara hizmet içi egitim programlari sunmayi, kurumlarin ihtiyaç duydugu konularda arastirmalar yapmayi ve egitim kurumlarinda çalisanlari aydinlatmaya yönelik bilimsel etkinlikler düzenlemek. Bilimsel ve kültürel degerler yaratma islevlerini ve topluma hizmet yükümlülügünü evrensel standartlarda yürütmek.
Bölüm mezunlarinin baslica çalisma alanlari,
· Özel ve resmi ilk ve ortaögretim kurumlarinda
· Ihracat-ithalat yapan isletmelerde
· Tercüme bürolarinda
· Turizm isletmelerinde
· Medyada ve diger ticari kuruluslarda
Her yil yaklasik 160 ögrenci kayit yaptirmaktadir. Ingiliz Dili ve Egitimi Anabilim dalimizda 4 doçent, 7 yardimci doçent, 10 ögretim görevlisi, 4 arastirma görevlisi, 1 yabanci uyruklu ögretim görevlisi ve 3 okutman olarak toplam 29 ögretim elemani bulunmaktadir. Anabilim dalimizda ELT (Ingiliz Dili Ögretimi) alaninda yüksek lisans programi 1988 yilinda bir kez açilmis ve 1998 yilindan 2011 yilina kadar sürekli olarak devam etmistir. Programimiz 2014-2015 akademik yilindan itibaren tekrar yeni ögrenci kabul etmeye baslamistir ve halen aktif olarak ögretim yapilmaktadir.