SINIF ÖGRETMENLIGI ANABILIM DALI TANITIMI

Fotograf Albümü için tiklayiniz

SINIF ÖGRETMENLIGI ANABILIM DALI

Genel Bilgiler

Sinif Egitimi Anabilim Dali, ögrencilere genel kültür, alan egitimi ve ögretmenlik meslegi alaninda bilgi ve beceri egitimi veren dört yillik bir lisans programidir. Programda, Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle belirlenen ilkögretim okullarinda 6.yariyilda Okul Deneyimi ve 7.8.yariyilda Ögretmenlik Uygulamalari gerçeklestirilmektedir.

Programin Amaci

Sinif Ögretmenligi alaninda egitim ve ögretim yapabilecek bilgi, beceri ve deneyim ile donanmis çagdas ögretmenler yetistirmektir.

Programin Görevi

Atatürk ilke ve devrimlerine içtenlikle bagli, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, hosgörülü, mesleki yeterlilik ve duyarliliga sahip, arastiran, elestirel düsünebilen, iletisim becerileri gelismis, kendisi ve çevresi ile barisik, yapici, yaratici, seçkin Sinif Ögretmenleri yetistirmektir.

Programin Hedefi

Bilgi toplumunun degerlerini özümsemis nitelikli ögretmenler yetistirmenin yani sira alaninda bilgi üreten ve uygulayan, kendini sürekli gelistiren; egitim, ögretim ve ögretmen yetistirmeyle ilgili sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm getiren; yetistirdigi ögretmenlerle örnek gösterilen, üyesi ve mezunu olmaktan onur duyulan bir anabilim dali olmaktir.

Akademik Kadro

Sinif Egitimi Anabilim Dali bünyesinde yer alan 2 profesör, 3 doçent, 4 yardimci doçent, 4 ögretim görevlisi, 1 okutman ve 2 arastirma görevlisiyle zengin bir kadroya sahiptir.

Donanim ve Mekân Olanaklari

Ögretim ve egitim etkinlikleri, donanimli derslik, laboratuvar ve isliklerde sürdürülmektedir.

Mezunlarin Baslica Çalisma Alanlari

Mezunlarimiz özel ya da devlet ilkögretim okullarinda ögretmen veya yönetici olarak görev yapabilmektedir.

Sinif Ögretmenligi Toplulugu

2016-2017 yilinda Sinif Ögretmenligi Toplulugu (SÖT) kurulmustur. SÖT yapmis oldugu çesitli akademik ve sosyal faaliyetlerle sinif ögretmeni adaylarinin birbirlerini yakindan tanimalarini saglamakta ve kendilerinin bölüme aidiyet duygusunu gelistirmektedir.

Bilgi

Okunma Sayısı: 2474
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:12
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş