Fotograf Albümü için tiklayiniz
OKUL ÖNCESI EGITIMI ANA BILIM DALI
Programin Amaci
Okul Öncesi Egitimi Ana Bilim Dali, kuramsal ve uygulamali dört yillik egitimin ardindan sürekli degisen dünya ve ülke kosullari altinda içinde bulunduklari egitim sistemine en yararli olabilecek mesleki gelisime açik nitelikli okul öncesi ögretmenleri yetistirmektir.
Okulöncesi Ögretmenligi Ana Bilim Dali 1998-1999 Egitim-Ögretim yilinda toplam 54 ögrenci ile ögretime baslamis, 2002-2003 egitim-ögretim yilinda ise bu 54 ögrenci ile ilk mezunlarini vermistir. 2010-2011 Egitim-ögretim yilindan itibaren II.Ögretime ögrenci almaya baslanilmistir.
Programin Görevi
Okul Öncesi Egitim Kurumlari’na yönelik olarak Atatürk ilke ve devrimlerine içtenlikle bagli, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, hosgörülü, mesleki yeterlilik ve duyarliliga sahip, arastiran, elestirel düsünebilen, iletisim becerileri gelismis, kendisi ve çevresi ile barisik, yapici, yaratici, seçkin okul öncesi ögretmenleri yetistirmektir.
Programin Hedefi
Bilgi toplumunun degerlerini özümsemis nitelikli ögretmenler yetistirmenin yani sira alaninda bilgi üreten ve uygulayan, kendini sürekli gelistiren; egitim, ögretim ve ögretmen yetistirmeyle ilgili sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm getiren; yetistirdigi ögretmenlerle örnek gösterilen, üyesi ve mezunu olmaktan onur duyulan bir ana bilim dali olmaktir.
Donanim ve Mekân Olanaklari
Okul Öncesi Egitimi Ana Bilim Dali’nda ögretim ve egitim, donanimli derslik, laboratuvar ve isliklerinde yürütülmektedir.
Programda, Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle belirlenen okullarda 5.yariyilda Okul Deneyimi, 7. ve 8.yariyillarda Ögretmenlik Uygulamasi dersleri yürütülmektedir.
Mezunlarin Baslica Çalisma Alanlari
Mezunlarimiz Millî Egitim Bakanligi’na bagli ilkokullardaki anasiniflari ve bagimsiz anaokullari ile özel kurum ve kuruluslara bagli anaokullarinda, kreslerde ve çocuk kulüplerinde ögretmen olarak çalisabilmektedirler.
Akademik Kadro
Prof. Dr. Handan Asûde BASAL (Ana Bilim Dali Baskani)
Yrd. Doç. Dr. Meral TANER DERMAN
Yrd. Doç. Dr. Pinar BAGÇELI KAHRAMAN
Yrd. Doç. Dr. Nalan KURU TURASLI
Yrd. Doç. Dr. Elvan SAHIN ZETEROGLU
Okutman Murat ÇIRPAN
Ars. Gör. Burcu SARI
Ars. Gör. Demet KOÇ