BILGISAYAR VE ÖGRETIM TEKNOLOJILERI EGITIMI BÖLÜMÜ TANITIMI

Fotograf Albümü için tiklayiniz

BILGISAYAR VE ÖGRETIM TEKNOLOJILERI EGITIMI BÖLÜMÜ

Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi (BÖTE) bölümü; lisans ve lisansüstü düzeyinde egitim-ögretim saglayarak vizyon, misyon ve degerlerimiz dogrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüzde dersliklerin haricinde 2 adet laboratuvar ve 1 adet teknoloji sinifi bulunmaktadir. Akademik kadromuz 1 profesör, 4 doçent, 2 arastirma görevlisi ve 2 ögretim görevlisinden olusmaktadir.

Vizyonumuz

Bilgi toplumunun degerlerini özümsemis nitelikli ögretmenler yetistirmenin yani sira; egitim, ögretim ve ögretmenlik meslegi ile ilgili alanlarda bilgi üreten, ve uygulayan, sürekli kendini gelistiren; ögretim ve ögretmen yetistirmeyle ilgili sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm getiren, çagdas yeni ögretim modellerinin gelismesine ve üretilmesine öncülük eden; yetistirdigi ögretmenlerle örnek gösterilen, mensubu olmaktan onur duyulan bir bölüm olmaktir.

Misyonumuz

• Atatürk ilke ve devrimlerine içtenlikle bagli, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, hos görülü, adil, demokrasi kültürünü özümsemis, mesleki yeterlik ve duyarliga sahip, arastiran, analitik ve elestirel düsünebilen, iletisim becerileri gelismis, kendisiyle ve çevresi ile barisik, yapici, yaratici, seçkin ögretmenler yetistirmeyi;
  • Bilgisayar ve ögretim teknolojilerini egitimde yaygin ve yogun olarak kullanmayi;
  • Egitim, ögretim ve ögretmenlik meslegi ile ilgili alanlarda temel ve uygulamali, özgün bilimsel arastirmalar yapmayi;
  • Toplumun gereksinim duydugu konularda ilgili kurumlara hizmet içi egitim programlari sunmayi, kurumlarin ihtiyaç duydugu konularda arastirmalar yapmayi ve egitim kurumlarinda çalisanlari aydinlatmaya yönelik bilimsel etkinlikler düzenlemeyi;
  • Bilimsel ve kültürel degerler yaratma islevlerini ve topluma hizmet yükümlülügünü evrensel standartlarda yürütmeyi görev edinmistir.

Bölüm hakkinda

Ilk defa 1998 yilinda egitim fakültesi bünyesinde kurulan Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi bölümünün kurulus amaci ilk ve orta dereceli okullara bilgisayar ögretmeni yetistirmektir. Zaman içerisinde günümüz ihtiyaçlari dogrultusunda müfredatlarda okutulan diger derslere ögretim teknolojileri konusunda destek personeli yetistirmek de amaçlarinin içerisine girmistir.

Bölümden mezun olan adaylar Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi bölümünde lisans derecesi ve ögretmenlik sertifikasi almaya hak kazanirlar. Mezun olan ögretmen adaylari üniversitelerin Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi Bölümünde akademisyen, T.C. Milli Egitim Bakanligina bagli devlet ve özel statülü okullarda ögretmen, danisman, egitim programi danismani, sinav ve degerlendirme uzmani olarak çalisabilirler.

Bu programi tamamlayan ögrenciler;

1. Bilgisayar ve Ögretim Teknolojilerine ait kavramlari, terimleri açiklar.
  2. Egitimde bilgi sistemleri alanina yönelik kavramlari tanir ve açiklar.
  3. Bilgisayari egitim alaninda destekleyici bir araç olarak kullanir.
  4. Program gelistirmedeki mantiksal süreçleri bilir.
  5. Program tasariminda akis semasi kullaniminin önemini bilir.
  6. Egitim materyallerini tanir ve egitim ögretim sürecinde etkin olarak kullanir.
  7. Nesne tabanli ve görsel programlamaya iliskin kavramlari bilir ve herhangi bir görsel programlama diliyle bir egitim yazilimi gelistirebilir.
  8. Grafik tabanli programlar yardimiyla resim isleme tekniklerini bilir ve kullanir.
  9. Egitim ortaminda yaygin olarak kullanilan isletim sistemleriyle ilgili kavramlari bilir, birbirleriyle karsilastirir, kurmayi ve yönetmeyi bilir.
  10. Egitim ortami için uygun egitim yazilimini seçebilir.
  11. Egitim yazilimlarini birbirleriyle karsilastirabilir.
  12. Egitim yazilimi gelistirme basamaklarina göre yazilim hazirlayabilir.
  13. Çagdas ögretim metotlari ve teknolojilerini bilir.
  14. Uzaktan egitimde kullanilan teknolojileri bilir ve kullanir.
  15. Bir ögretmenin plani uygularken dikkat etmesi gerekenleri söyler ve yazar.
  16. Ögretimde planli çalisma aliskanligi edinir.
  17. Alaninda sik kullanilan ögretim yöntemlerini açiklar ve örnek verir.
  18. Alaninda sik kullanilan ögretim yöntemlerinden bir ders isler.
  19. Alani ile ilgili amacina uygun ölçme araci gelistirir.
  20. Alani ile ilgili amacina, konusuna, ögrenciye uygun materyal hazirlar.
  21. Internet teknolojilerini bilir ve kullanir.

Bilgi

Okunma Sayısı: 2396
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:12
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş