Ögretim Dili : Türkçe
Ögretim Süresi : 4 Yil
Hazirlik Programi :Istege Bagli
Ingilizce
Müzik Egitimi Anabilim Dali’na “Yetenek Sinavi” ile ögrenci alinmaktadir. Sinav, adaylarin Müziksel Isitme, Ses, Çalgi yetenekleri sinanarak; her yil ÖSS Sinav Kilavuzu’nda verilen ölçütler dogrultusunda uygulanmaktadir.
Müzik Egitimi Anabilim Dali, 1981 yilinda Lisans, 1995 yilinda da Yüksek Lisans düzeyinde egitim vermeye baslamistir.
Müzik Egitimi Anabilim Dali’nin temel amaci, müzik ögretmeni adaylarini bilgi, beceri ile donatmak ve belirli bir müzik dagari çerçevesinde sahip olmalari gereken nitelikleri saglamaktir.
Müzik Egitimi Anabilim Dali’nin misyonu, egitim-ögretim ve Müzik Ögretmenligi meslegi ile ilgili alanlarda temel ve uygulamali, bilimsel arastirmalar yapmayi; Atatürk Ilke ve Devrimlerine içtenlikle bagli, barisçil, sevecen, hosgörülü, adil, demokrasi kültürünü özümsemis, mesleki yeterlik ve duyarliga sahip, müzik yapan, yaratan, toplumun ulusal ve evrensel düzeyde müzik kültürünün gelismesine katkida bulunan, analitik ve elestirel düsünebilen, iletisim becerileri gelismis, kendisiyle ve çevresiyle barisik, yapici, yaratici, seçkin müzik ögretmeni yetistirmeyi; toplumun gereksinim duydugu konularda ilgili kurumlara müzik egitimi programlari sunmayi, arastirma yapmayi ve egitim kurumlarinda çalisanlari aydinlatmaya yönelik bilimsel ve sanatsal etkinlikler düzenlemektir.
Müzik Egitimi Anabilim Dali’nin vizyonu, bilgi toplumunun sanatsal nitelikli müzik ögretmenlerini yetistirmenin yani sira, egitim-ögretim ve müzik ögretmenligi meslegi ile ilgili alanlarda bilgi üreten, sürekli kendini gelistiren, ulusal ve evrensel boyutta toplumun egitim-ögretim ve müzik ögretmeni yetistirilmesine yönelik sorunlarina bilimsel yöntemlerle çözüm getiren, yetistirdigi müzik ögretmenleri ile örnek gösterilen, nitelikli sanatsal çalismalari ile ön planda yer alan, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyulan bir anabilim dali olmaktir.
Bu kapsamda, egitim ve uygulama etkinlikleri müzik yapmaya elverisli ortamlarda yapilmakta, gerek ögrencilerin gerekse ögretim elemanlarinin çalismalari, bulunulan çevreye kültürel ve sosyal bir canlilik getirmektedir.
Araç, gereç ve müzik yapmaya uygun ortamlar,
- Küçük dinletilerin yapildigi 100 kisilik salon,
- Çalgi bakim-onarim atölyesi,
- 26 konsol, 1 kuyruklu piyano
- Keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, gitar, flüt, klarnet, obua, akordeon
Müzik Egitimi Anabilim Dali’nda ders disi etkinlikler kapsaminda yöresel, bölgesel, ulusal, uluslararasi düzeyde seminer, panel, konferans, uygulamali gösteri, ögrenci konserleri, diger üniversitelerde konser ve yurt disi üniversiteler ile birlikte gerçeklestirilen konser vb. etkinliklerle canli bir müzik ortami yaratilarak, çevresel, bölgesel ve ulusal anlamda müzik egitimine ve müzik kültürümüze önemli katkilar saglanmaktadir. Bu baglamda, Bulgaristan/ Plovdiv Müzik ve Dans Akademisi ile 09 Mayis 2001 tarihinde bilimsel-sanatsal isbirligi protokolü imzalanmistir.
Bölüm mezunlarinin baslica çalisma alanlari,
Egitim Sektörü (resmi okullar, özel okullar, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri, dershaneler) Sanatsal Kurumlar (operalar, senfoni orkestralari)
DERSLER
Akademik Personel
Güzel Sanatlar Egitimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Sezen ÖZEKE
Müzik Egitimi Anabilim Dali Baskani Doç.Dr. Rasim Erol DEMIRBATIR
Doç.Dor.Sirin AKBULUT DEMIRCI
Doç.Sezin ALICI
Ögr.Üyesi Nesrin ÖZ
Ögr.Gör.Dr. Çigdem YIGIT
Ögr.Gör. Elhan NECEF
Ögr.Gör. Lale NECEF
Ögr.Gör. Nilüfer ÖZER
Ögr.Gör. Özgür EGILMEZ
Ögr.Gör. Zeynep Göknur YILDIZ
Ögr.Gör. Alpay GÜLDOGAN
Ögr.Gör.Yusuf HASANOV
Dr.Ögr.Üyesi Ajda SENOL
Ars.Gör. Hatice ÇELIKTAS
Ars.Gör. Doruk ENGÜR