TÜBİTAK PROJELERİ
 TÜBİTAK PROJELERİ

Entomopatojen Nematod Heterorhabditis bacteriophora’ nın Sıvı Kültürde Üretimi Sonrasında Oluşan Metabolitlerin Domates ve Buğday Bitkilerinin Dayanıklılığın Uyarılması Üzerine Etkisi ve Bazı Bitki Paraziti Nematodlara Karşı Mücadelede Kullanım Olanaklarının Araştırılmasına Yönelik Proje TUBİTAK Tarafından Desteklendi (Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Tufan Can ULU)

Entomoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Alper SUSURLUK araştırmacı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tufan Can ULU’nun yürütücü olarak önerdikleri “Entomopatojen nematod Heterorhabditis bacteriophora’ nın sıvı kültürde üretimi sonrasında oluşan metabolitlerin domates ve buğday bitkilerinin dayanıklılığın uyarılması üzerine etkisi ve bazı bitki paraziti nematodlara karşı mücadelede kullanım olanaklarının araştırılması” başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırmaları Destekleme Programı tarafından Aralık 2023 döneminde desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

Domates Bitkilerinde Zararlı Pas Akarına Karşı Avcı Akarların Kullanımına Yönelik Proje TÜBİTAK TOVAG Tarafından Desteklendi (Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. N. Alper KUMRAL)

Prof. Dr. Nabi Alper KUMRAL tarafından yürütülen "Domates Pas Akarı Aculops lycopersici (Massee), (Acarina: Eriophyidae)’ye Karşı Kullanılma Potansiyeli Olan Farklı Phytoseiid Türlerinin Etkinliğine Domates Çeşit Farklılıklarının Etkisi" adlı proje TÜBİTAK TOVAG Tarafından 2020 - 2023 tarihleri arasında desteklenmiş ve başarı ile tamamlanmıştır.

 

Türk Hibrit Entomopatojen Nematod (HBH) Irkının In Vitro Sıvı Kültürde Üretim Tekniklerinin Optimizasyonuna Yönelik Proje TÜBİTAK Tarafından Desteklenmektedir (Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. İ. Alper SUSURLUK)

Prof. Dr. İ. Alper SUSURLUK tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) sunulan "Türk Hibrit Entomopatojen Nematod Heterorhabditis bacteriophora HBH Irkının In Vitro Sıvı Kültürde Üretim Tekniklerinin Optimizasyonu ve Üretim Sonrası Kalite Kontrolü" adlı proje, 2020 - 2023 yılları arasında desteklenmiş ve başarı ile tamamlanmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.636]