Yönetim Bilgi Sisteminde Özgün ve Kalıcı Çözüm İçin Düğmeye Basıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tüm ihtiyaçları karşılayabilen, taleplere göre geliştirilip güncellenebilen bir yönetim bilgi sistemi kurulması konusunda ilk adım atıldı.

Bu amaçla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Üniversite üst yönetimine 09.01.2020 tarihinde verilen brifingin ardından oluşturulan ekip Sayın Rektörümüzün talimatlarıyla çalışmalarına başladı.

İlk etapta Öğrenci Otomasyon Sistemi olarak başlanacak olan proje tamamen Üniversitemizin kendi uzmanlarınca geliştirilecek.

Tüm aşamalarının 24 ayda tamamlanması planlanan Öğrenci İşleri Otomasyonundan sonra sırasıyla diğer modüllerinde eklenmesiyle ileride özgün bir Üniversite Yönetim Sistemi Otomasyonuna ulaşmak hedefleniyor.

Bu sayede;
-BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NİN TÜM YAZILIMLARINININ ENTEGRE VE BİRLİKTE “YÖNETİLEBİLİR” OLACAĞI
-İŞ VE DESTEK TALEPLERİYLE YENİ YAZILIM TALEPLERİNİN EN KISA SÜREDE CEVAPLANABİLECEĞİ
-VERİ TEKRARININ, ZAMAN VE KAYNAK İSRAFININ OLMADIĞI
-KİŞİLERE BAĞIMLI OLMAYAN; YENİ EKİP ELEMANLARININ ÜRETİME KOLAY ADAPTE OLABİLECEĞİ
bir yapı kurulması mümkün olacak.

Tüm yazılımların STANDART, SÜRDÜRÜLEBİLİR, YÖNETİLEBİLİR olduğu kişilerden bağımsız ve ENTEGRE olduğu bir BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ için atılan bu adım ile kalıcı bir yazılım altyapısı kurulması hedefleniyor.

Haber Tarihi : [13-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : [6.023]