E-Posta hesabi açtirmak istiyorum. Ne yapmaliyim?
Ögrenci e-Posta hesabi açtirmak istiyorum Ne yapmaliyim?
Tüm ögrencilerimizin ogrencino@ogr.uludag.edu.tr hesabi otomatik olarak açilmistir. Açilan e-posta hesabini Ögrenci E-Posta basligi altindan kullanabilirsiniz.
|
E-Posta hesabimin hangi programlarla kullanabilirim?
Pop3 ve imap özelligi olan Thunderbird, Outlook gibi bilgisayar yazilimlari ile e-posta islemi yapabilirsiniz veya web yüzlü email.uludag.edu.tr i kullanabilirsiniz. |
Thunderbird nasil kurulur?
Outlook 2007 nasil kurulur?
Kampüs aginda iseniz FTP, kampüs disinda iseniz VPN ile Microsoft Office yazilimini bilgisayariniza indirerek kurulum yapabilirsiniz.
|
iPhone ya da iPad ta nasil e-posta ayarlari yapilir?
Iphone ve Ipad cihazlar için e-posta KURULUMU
|
Android ile nasil e-posta ayarlari yapilir.
Android isletim sistemi cihazlar için e-posta KURULUMU
|
Ne kadar büyüklügünde e-posta gönderebilirim?
10 Mb olabilir, 10 MB ten daha büyük dosyalarinizi winrar gibi yazilimlarla parçalara ayirdiktan sonra göndermeniz gerekir.
|
E-Posta sifremi nasil degistirebilirim?
E-Posta'lar virüs ve spam kontrolünden geçiriliyor mu?
Gelen e-postalar NOD32 antivirüs, Cloudmark spam önleme yazilimi ile kontrol edilir. Spam ve virüs özelligi içeren e-postalar çöpe atilir.
|
Uludag e-posta larimi baska bir e-posta adresine yönlendire bilirmiyim?
Evet yönlendirebilirsiniz. Ayarlar linkinde yönlendirme türüne göre gerekli ayarlarin nasil yapilacagi anlatilmistir.
|
POP3 VE IMAP nedir
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protocol - Version 3) arasinda küçük farkliliklar olan, sunucu sisteme gelmis olan e-postalarinizi gösteren ve e-posta atmaniza yardimci olan ve PC lere kurulan yazilimlardir. |
E-posta hesabim kapatilir mi?
Kullanici kapatilmasini talep etmedigi sürece e-posta hesaplari kapatilmaz. (Personel yazili olarak talep etmedikçe)
Ögrenciler için mezun islemleri tamamlandiktan sonra, Daire Baskanligimiz tarafindan hesaplarinin kapatilacagina dair e-posta ile bilgilendirme yapilir ve bildirim tarihinden 3 ay sonra hesaplari kapatilir.