BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARINA SIFIR ATIK BELGELERİNİN TAKDİM PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİK.
  BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARINA SIFIR ATIK BELGELERİNİN  TAKDİM PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN VERİLEN SIFIR ATIK BELGELERİNİN BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARINA TAKDİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca Sıfır Atık Projesi başlatılmış olup "Sıfır Atık Projesi" ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi veya minimize edilmesi,  atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedeflemiştir. 12.07.2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sıfır Atık Yönetmeliği" kapsamında Kamu Kurumlarının belge alma zorunluğu ortaya çıkmıştır. Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından  2021 yılında Atık yönetim merkezi kurmuş ve  Merkez  kampus bögesinde sıfır atık çalışmaları yapılarak 2022 yılında   SIFIR ATIK BELGESİ alınmıştır. Geçen bu süre zarfında  Sıfır Atık Yönetim Planı kapsamında  Atık Yönetim Merkezi ve Meslek Yüksek Okullarımızın ortak çalışmaları neticesinde SIFIR ATIK BELGESİ almaya hak kazanılmıştır.

Kazanılan  Sıfır atık Belgeleri 13 nisan 2023  Bursa Uludağ üniversitesi senato tolantısında Meslek Yüksek Okulları Müdürleri'ne  Rektörümüz  Prof.Dr. A.Saim KILAVUZ ve Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Adem DOĞANGÜN , Prof.Dr. Nezih Kamil SALİHOĞLU ve Prof.Dr Güray SALİHOĞLU , Atık Yönetim Merkezi Koordinatörü Serkan KARAKAYA ,Çevre Mühendisi İrem Sevgi YORGANCI ve  Atık Yönetim merkezi personeli Selçuk KOÇOĞLU tarafından takdim edilmiştir.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr. Özhan Çetinkaya  ,Orhaneli Meslek Yüksekokulu  Müdürümüz Prof.Dr. Çağatan Taşkın, Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr.Serdal Dikmen, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Yahya Ulusoy, Mustafa Kemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Öz ,Keles Meslek Yüksekokul Müdürümüz Doç.Dr. İlker Arıcan,İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan,Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr. Nazmi İzli, Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr.Hüseyin Ovalıoğlu, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr. Yahya Işık, İznik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr.Hasan Basri Öcalan, Harmancık  Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr.Ercan Şimşek  Sıfır Atık Belgeleri teslim aldılar.

Haber Tarihi : [19-Nis-2023]

Haber Görüntüleme : [972]