"Farklılıklarımız Gücümüzdür" Step Aerobik Egzersizi Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Gençlere Umut Oluyor

"Prof. Dr. Şerife Vatansever ve Arş. Gör. Merve Gezen Bölükbaş’ın AEB3004 Sportif Etkinlik Yönetimi dersi kapsamında proje danışmanlığı yaptığı “farklılıklarımız gücümüzdür” adlı proje 27/04/2024- 30/05/2024 tarihleri arasında başarı ile gerçekleştirilmiştir.

"Farklılıklarımız Gücümüzdür" sloganıyla 20-28 yaş arası otizmli gençlere umut ışığı oldu. Proje kapsamında, ailenin de katılımıyla gerçekleştirilen step aerobik egzersizleri, gençlerin sosyalleşmesine, özgüvenlerini artırmalarına ve fiziksel olarak gelişmelerine katkıda bulundu.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Sıla Avcı ve İlayda Çıbık yaptığı açıklamada; "Otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin sosyalleşme ve iletişim kurma problemleri yaşadıklarını biliyoruz. Bu projede step aerobik egzersizleri aracılığıyla, gençlerin sosyalleşme becerilerini geliştirmeyi ve özgüvenlerini artırmayı amaçladık." dedi.

Proje kapsamında, 20-28 yaş arası 15 otizmli gence 4 hafta boyunca step aerobik egzersizleri yaptırıldı. Egzersizlere ailelerin de katılımı teşvik edildi. Aileler, egzersizlere katılarak çocuklarıyla birlikte eğlenmenin ve zaman geçirmenin keyfini çıkardılar. Projenin sonunda, gençler step aerobik gösterisi düzenleyerek becerilerini sergileme imkânı buldular. Gençlerin coşkulu performansı izleyicilerden büyük beğeni topladı.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [267]