Antrenörlük Eğitimi

 

Antrenörlük Eğitimi Programı

Kamu ya da özel sektöre bağlı sporla ilgili kurum ve kuruluşların antrenör ihtiyacını karşılamak ve alan ile ilgili uzmanlık yeterliklerini kazanmış antrenörler yetiştirmektir. Takım sporları veya bireysel sporların farklı dallarında uzmanlaşmış antrenörlerin; etik kurallara önem veren, sporcunun sağlığını ve güvenliğini korumayı ilke edinmiş, üst düzeyde performans için multidisipliner çalışabilen, ilgili olduğu dalda dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, sonuçlarını yorumlayıp uygulamaya aktarabilen, alanıyla ilgili sporcu gelişimini takip edebilen, performans testleri, yetenek seçimi ve yönlendirmesi yapabilen, problem olarak gördüğü konularda, bireysel ve/veya üniversite ya da araştırma birimleri ile ortak çalışabilen, disiplin içi ve disiplinler arası çalışmaları yürütebilen, lider, girişimci, araştırmacı, yenilikçi özelliklere sahip nitelikli antrenör, spor uzmanı, kondisyoner yetiştirmektir.

 

Program Profili

Antrenörlük Eğitimi Bölümü programı spor bilimleri alanında yoğun bir müfredat uygularken, öğrencilerinin kendi seçtikleri spor branşlarında iyi birer antrenör, uzman ve kondisyoner olarak yetiştirmek amacıyla bir eğitim planı yürütmektedir. Bölümün eğitim programı antrenörlük mesleği ve genel kültürle ilgili zorunlu ve seçmeli dersler içermektedir. Öğrenciler mezun olmadan önce mesleki deneyim kazanmaları amacıyla Spor Kulüplerinin ilgili branşlarında iki yarıyıl içinde "Antrenörlük Deneyimi" ve "Antrenörlük Uygulaması" eğitimlerini de tamamlamaktadırlar.

 

Kabul ve Kayıt Koşulları

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci almaktadır. Özel Yetenek Sınavı'na başvurmak için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmek ve bu sınavdan ÖSYM tarafından Özel Yetenek Sınavlarına başvurmak için taban puan olarak belirlenen puanı almak gerekmektedir. Özel Yetenek Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler programa kayıt olabilmektedir.

 

Mezunların İstihdam Profili

Mezunlar ilgili spor branşlarının federasyonlarında, kulüplerinde, özel ilköğrenim, orta öğrenim ve üniversitelerin bünyesinde antrenör, spor uzmanı ve kondisyoner olarak çalışmaktadırlar.

 

Bölüm Özgörevleri

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [06-Eki-2020 10:45]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-Haz-2021 14:00]

İçerik Görüntüleme : [3.977]