Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Türk Kadın Öncüleri sergisinde müzik resitali

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Bursa Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda açılan “Türk Kadın Öncüleri” sergisinde özel bir dinleti gerçekleştirdi.

BUÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Gökçe Altay Artar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Türk Kadın Öncüleri" Sergisinin açılış töreni aralarında Türk ve Hollandalı çok sayıda bürokratın ve özel davetlilerin katılımıyla yapıldı. BUÜ’lü öğrenciler Berçin Can (vokal), Emre Usta (bağlama/vokal), Umut Balta (kaval), Mertcan Cerrah (gitar) ve Kaan Mete Çil 'in (perküsyon) seslendirdiği "gurbet ve göç" temalı mini dinletisiyle başlayan organizasyonun sonunda Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Joep Waynants sahneye çıkarak sanatçıları tek tek tebrik etti. Waynants, seslendirilen eserlerin kendisini derinden etkilediğini vurguladı.

Hollanda'ya 60 yıl önce göç eden işçi, emekçi kadınların hikâyelerini anlatan ve Hollanda'nın Haarlem şehrinden getirilen fotoğraf ve videoların da yer aldığı sergi, 13 Mayıs’a kadar Bursa Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda ziyarete açık tutulacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-May-2024]

Haber Görüntüleme : 425 - 9