ÜNİVERSİTEMİZ İLE EMEK YAĞ A.Ş. ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPILDI
 ÜNİVERSİTEMİZ İLE EMEK YAĞ A.Ş. ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPILDI

Üniversitemiz ile Türkiye’nin önemli gıda firmalarından Emek Yağ Sanayi A.Ş. ile karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı. Kurumlar arasında Ar-Ge esaslı proje ortaklığını başlatacak protokol sayesinde öğrenciler için de yeni staj ve uygulama dersi imkânlarının önü açılacak.

Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin de en önemli ayçiçek yağı üreticilerinden birisi olan Emek Yağ ile imzalanan protokol törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve firmanın 5. kuşak temsilcilerinden Emek Yağ Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sühan Çokusuğlu ile Emek Yağ Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Uyar Duman imza attı. İşbirliği imza töreninde ayrıca Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, Fakülte yöneticilerimiz ve akademisyenler de hazır bulundu.

Projenin insanlığa dokunacak olmasının da kendileri için çok kıymetli olduğuna işaret eden Emek Yağ Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sühan Çokusuğlu, “Bu işbirliğinde mutlaka bilimsel faydalar da elde edilecek. Buna inanıyoruz. Hem yetiştiricilik için yeni bir ışık olacak hem de bizim daha verimli üretimin önü açılacak. Ancak gençlerin bize staja gelmesi ve bu vesile ile sektörün içerisine girecek olmaları bizim çok önemsediğimiz bir gelişme. İşbirliğimizin bu amaca da hizmet edecek olması bizleri ayrıca mutlu edecektir” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.054]