Yapay Zekâ Anabilim Dalı Tanıtımı
Bilişim ve teknolojinin günümüzde hayatımızın bir parçası olması, disiplinler arası çalışmaların tüm dünyada önem kazanmasına sebep olmuştur. Yazılım geliştirme metodolojileri, donanım teknolojileri, internet teknolojisi, dijital dönüşüm gibi alanlardaki ilerlemeler yapay zekâ teknolojileri alanındaki gelişmeleri hızlandırmaktadır. IEEE (IEEE Computer Society) ve ACM (Association for Computing Machinery) gibi mesleki kuruluşlar, yapay zekâ teknolojileri eğitim programlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yapmaktadırlar.
 
Yapay Zekâ Mühendisliği Yüksek Lisans Programının amacı, alanı ile ilgili teorik ve teknolojik gereksinim ve donanımlara sahip olan, alanındaki gelişmeleri takip etmiş ve etme becerisini kazanmış, öğrenmenin hazzını özümseyerek öğretmeye odaklanmış araştırıcılar yetiştirmektir.
 
Bu yüzden insan ve çevre sağlığını ilgilendiren kuruluşların, teknoloji firmalarının, savunma sanayisi başta olmak üzere endüstrinin her alanının araştırma geliştirme bölümlerinde yapay zekâ mühendislerine ihtiyaç artmaktadır. Yapay Zekâ Mühendisliği Yüksek Lisans Programının amacı temelde, teknolojik anlamda araştırma yapacak bireylere gerekli bilgi birikimi sağlayarak yurdumuzda ve yurt dışında nitelikli akademik eleman ihtiyacının karşılanması ve bunun yanında yapılacak olan çalışmalara da öncülük edebilecek mühendislerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.
 
Anabilim Dalı Başkanı

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [02-Eki-2022 12:28]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Şub-2024 10:41]

İçerik Görüntüleme : [1.410]