Kariyer Planlama Günleri
 Kariyer Planlama Günleri

Fakültemizin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde 1. sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen ‘‘Kariyer Planlama Günleri’ne” yönelik 28 Aralık 2021 Salı günü Güler Osman Köseoğlu konferans salonunda ABD South Dakota Eyalet Üniversitesinden Prof. Dr. Michael G. GONDA öğrencilerimizle bir araya gelip ABD’de uygulanan yükseköğrenim sistemi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşmıştır.

Bu kapsamda ABD’de yükseköğrenim sistemi çerçevesinde yüksek lisans ve doktora programlarına Veteriner Fakültelerinden mezun olan öğrencilerin nasıl başvuru yapabileceği, başvurularda üniversite ve alan seçiminde ne tür hususların önemli olduğu, başvuran adayların kabul alıp bir yükseköğrenim programına yerleşmesinde nelere dikkat etmeleri hakkında bilgiler vermiştir.  Bu konuların yanı sıra, üniversite bünyesinde uluslararası statüde eğitim alan öğrencilerin burs imkanlarından yararlanmaları hakkında da ayrıntılı bilgiler paylaşmıştır.

Özellikle de South Dakota Eyalet Üniversitesi Ziraat, Gıda ve Çevre Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Veteriner  ve Biyomedikal Bilimler ve Hayvan Bilimlerinde uygulanan lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile gerek pet gerek ise çiftlik hayvanları alanında yapılan çalışma ve araştırmalar hakkında öğrencilerimizin merak ettiği konulara ilişkin de aydınlatıcı paylaşımlarda bulunmuştur.

Program kapsamında değerli paylaşımlarında dolayı Prof. Dr. Michael G. GONDA’ ya ve bu organizasyonda emeği geçen fakültemiz Genetik Anabilim Dalı hocalarımızdan Doç. Dr. Özden ÇOBANOĞLU’na teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.358]