Fakültemiz bir ilki gerçekleştirdi
 Fakültemiz bir ilki gerçekleştirdi

Fakültemiz Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu yıl ilk kez mevcut hayvanların tüketeceği kaba yem miktarının 3 katını üreterek hayvancılık sektörüne kaba yem satışı gerçekleştirdi.

Fakültemiz Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Üstüner, toplam 500 dönüm ekilebilir kuru tarım alanına geçen yıl yulaf otu ekimi yaptıklarını açıkladı. Aynı alana bu yıl buğday ekimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Merkez Müdürü Doç. Dr. Hakan Üstüner, Mayıs ayında ekilen arazilerin 3’te 1’inden buğday silajı yaparak hayvanların yem ihtiyacının karşılandığını belirtti.

SEKTÖRE VE FAKÜLTEYE KATKI

Geriye kalan 400 dönümden yaklaşık 16 bin balya buğday samanı elde ettiklerini kaydeden Üstüner; “Fakülte Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki hayvanların tüketebileceği miktarın 2 katı olan bu yemler, kaba yem sıkıntısının giderilmesinde bölge hayvancılığına destek sağladı. Sektörün bu yıl kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşadığı, kaba ve konsantre yem fiyatlarının yükseldiği bir dönemde sektöre ve fakülteye katkı sağlanmış olduk” açıklamasında bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Kas-2021]

Haber Görüntüleme : [1.119]