Süt Endüstrisi: Süreç, İzleme ve Kalite Webinarı Gerçekleştirildi
 Süt Endüstrisi: Süreç, İzleme ve Kalite Webinarı Gerçekleştirildi

B.U.Ü Teknik Bilimler M.Y.O- Süt ve Ürünleri Tekonolojisi Programının “Öğrenci-Sektör” buluşmaları kapsamında düzenlediği webinar’ın knukları Eker Süt A.Ş Üretim Müdürü Sn. Zafer Cansev ve Sıvı Ürünler Sorumlusu Sn Mustafa Üçüncü oldular.

 

Sn. Cansev Eker Süt ürünleri A.Ş’nin tarihsel büyüyüşünü ve mevcut kapasitesi ile ilgili giriş konuşmalarında, son aşamada 1700 personel ile günde 700-800 Ton sütü ürüne dönüştürdüklerini ve tüketici beğenisine arz ettiklerini ifade etti.

 

Sn.Üçüncü ise sütün fabrikaya girişinden başlayarak, hangi kalite noktalarında ne gibi analizler yapıldığını ve süt üretiminde süreçlerin ana akışından bahsetti. Daha sonra Gıda eğitimi almış tüm teknikerlerin firma açısından çok önemsendiğini ve önemli tüm noktalarda gıda eğitimini alan teknikerlerden faydalandıklarını ifade etti. Sn. Mustafa Üçüncü son olarak Eker A.Ş’de iş başvurusunda nasıl bir değerlendirme diyagramından geçerek işe alım sürecinin yürütüldüğünü, aday teknikerlerin bu konuda dikkat edecekleri konular ve uygulanan sınavların konu başlıklarını paylaştı.

Sn Cansev fabrikanın otomasyon sistemi üzerinden önce otomatik temizlik sistemi (CIP), daha sonra sütün akış içerisinde geçtiği aşamalar ve parametreler üzerinde çok ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı.

Süt ve Ürünleri programı öğrencileri için üretim ve işe alım sürecine ait çok değerli bir sunum gerçekleştirildi.

Katkıları için Sn. Zafer Cansev ve Sn. Mustafa Üçüncü’ye teşekkür ederiz.


 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : [1.387]