MUDANYA MÜTAREKESİ'NİN 100. YILI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mudanya Mütarekesi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri 11 Ekim 2022 Salı günü Müdanya Mütareke Evi önünde gerçekleşen törenle başladı. Bu kapsamda düzenlenen Mudanya Mütarekesi'nin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu'na mini konser ve açılış paneli ile başlandı.

Sempozyum, ikinci gününde Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer ÇİFTÇİ ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZGEN'in açılış konuşmaları ile devam etti. Sempozyumda Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında ülkemizin önde gelen bilim insanları Mudanya Mütarekesi konusundaki bildirilerini sundular. Sempozyuma, bölüm başkanımız Prof. Dr. Hasan Basri ÖCALAN oturum başkanlığı, bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cafer ÇİFTÇİ ve Prof. Dr. Behçet Kemal YEŞİLBURSA tebliğleri ve oturum başkanlıkları ve bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Zeynep AKAN YETİŞİR tebliği ile katkıda bulundular.

Mudanya Mütarekesi'nin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu değerlendirme oturumu ile sona erdi.

Haber Tarihi : [13-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.115]